onze bruiloft
Bruiloft specials IK

Bruiloft Special: ONZE TROUWDAG. Deel 2: De ceremonie

26/10/2022

Zoals jullie de vorige keer hebben kunnen lezen, gaat onze trouwdag nog wel even door. Laat ik jullie niet langer in spanning houden…

En daar stond Niels, in een mega mooi pak! De kleur was voor mij echt een raadsel, want ik had echt geen idee. Daar heeft hij ook nooit iets van losgelaten (kleine frustratie voor mij). Maar het was nog mooier dan ik had durven dromen en in mijn favoriete kleur. Ik begon gelijk weer keihard te huilen en na wat foto’s konden we dan eindelijk (in onze prachtige gouden auto) richting de locatie.

janken

Onderweg zijn we nog even met Yara gestopt om wat foto’s te maken en daarnaast hadden we nog tijd zat. Ik was toen al zo blij dat alles lekker ontspannen verliep. O ja en Niels vond mijn jurk natuurlijk ook heel mooi, was ik dat bijna vergeten. Maar goed ook de foto’s maken ging heel ontspannen en toen begon alles een beetje te landen… Het moment waar we bijna een jaar naar uit hebben gekeken, komt nu wel heel dichtbij. Dat wordt alleen maar genieten. Tussendoor kregen we foto’s van de ceremoniemeesters met daarop de locatie. Dat zag er ook heel tof uit, alleen hebben we nog wat kleuren van lampionnen laten vervangen. De taart was ook veilig aangekomen, want dat was nog wel een spannend dingetje.

met de auto

Toen zijn wij ook uiteindelijk bij de locatie aangekomen. Beneden vond de ceremonie plaats, boven het diner en dan beneden weer het feest. De spanning begon zo langzaam wel te stijgen. Op de locatie ook nog even wat dingen verschoven omdat mijn jurk toch best groot was en toen hebben Niels en ik ons boven verstopt. Hier kwamen mijn ouders, zusje en de familie van Niels natuurlijk ook even langs. Mijn vader ging mij weggeven, dus hij moest sowieso boven blijven. Mijn moeder was er voor de laatste finishing touch met mijn jurk. Even checken of alles wel goed op zijn plek zat.

gezellig

En dan konden we aan de ceremonie beginnen. Als ik eraan denk, krijg ik alweer kriebels in mijn buik. Wij werden getrouwd door iemand van de gemeente die wij allebei heel goed kennen, dus dat was sowieso al bijzonder. Sjoerd (de vriend van Yara, zusje van Niels) had zo mooi gespeeld bij het aanzoek, dat wij hem ook op de bruiloft wilde inzetten. Dus hij begon te spelen en Niels liep eerst met zijn zusje naar beneden. Toen hij ons liedje begon te spelen, moest ik al gelijk keihard janken. Maar Niels was beneden, toen was het mijn beurt. Ik begon nog harder (en super lelijk) te huilen. Een mega bijzonder moment om Niels, maar ook de rest van alle mensen in de zaal te zien.

met papa

De ceremonie was mega persoonlijk, kwam super dichtbij en daarnaast hebben we ook in een deuk gelegen. Niels en ik schreven onze geloftes zelf en ook dat kon niet beter. Sjors (de hond van Niels zijn moeder) kwam de ringen brengen en Tim (Niels zijn stiefvader) las wat regels voor. Tenminste, het heet anders, maar ik kom even niet op het woord. Alle puzzelstukjes vielen op zijn plek en het aller leukste nog, wij zijn getrouwd! Nadat wij en onze getuigen getekend hadden liepen we met een hele brede glimlach naar buiten…

En zo vond ik het wel weer genoeg voor vandaag! Onze trouwdag gaat zeker nog verder, maar dat het vervolg lezen jullie de volgende keer weer!

-I(B)K-