Bobby's Blog
Bobby's Blog IK

Bobby’s Blog #8: Van brave pup naar terror puber

23/09/2022

Zo, schrok je even van de titel? Nou, ik schrok deze week dus ook even! Deze blog staat meestal al online in de ochtend, vandaag is Bobby’s blog wat later… Dit komt allemaal door meneer zelf hoor, ik was namelijk druk met de vloer heel vaak stofzuigen. Waarom, daar kom je vandaag wel achter! Dus vandaag in Bobby’s blog: Van brave pup naar terror puber. Dit onderwerp leek mij voor vandaag wel voldoende.

Als het goed is zijn al Bobby’s tanden gewisseld. Anders heeft hij wel heel veel tanden. Het gerommel met het eten is opgelost. Hij had waarschijnlijk gewoon heel veel last van het wisselen. Meneer eet weer goed, tanden komen terug en wij zeggen heel vaak tegen Bobby dat hij lief is. Een hele lieve hond, we hebben het echt getroffen denken we de afgelopen maanden. Slaap goed, eet nu dus ook weer goed, doet geen gekke dingen en begint niet aan bankstellen. Een hond om van te dromen dus!

Tot afgelopen woensdag. Klinkt een beetje overdreven, is het misschien ook… Maar afgelopen woensdag vond Bobby het een super goed idee (als ik even niet keek) alle papieren van de tafel te pakken (daar kan hij nu dus blijkbaar bij) en deze te versnipperen. Over de hele vloer. Het liefst doet hij dit twee keer op een dag waardoor de stofzuiger overuren maakt. Vandaag is het nog bij één keer gebleven, maar de dag is natuurlijk nog niet om. Ik vond al dat ik overdreven aan het opruimen was, maar alles is dus gevaarlijk! Geen papieren meer op tafel en alles gaat de kast in als Bobby even alleen is.

papier hier

Daarnaast begon hij gister ook ineens heel erg te blaffen tegen mij. Is het uitdagen, is het aandacht, is het gezellig kletsen? Misschien allemaal wel! Vroeger zette we hem dan op de gang. Een paar minuten geen aandacht aan besteden en dan kwam hij braaf weer terug. Nu heb ik geluk als ik hem te pakken krijg (want tikkertje spelen is ook vet leuk) en als meneer eenmaal op de gang staat, rent ie naar boven. Dus heb ik afgelopen dagen maar zelf op de gang gezeten om het contact te verbreken.

Komende maandag zijn we klaar met Vervolg 1 van de cursus. Het liefst gaan we verder op de zondag met Vervolg 2, maar dan moeten we wachten tot november. Als dit zo door blijft gaan, dan maken we maar weer tijd op de maandag vrij, dan kunnen we gelijk starten. Alles voor Bobby (en onszelf) hè?!

Dat was hem dan voor Bobby’s Blog. En ja, het valt echt wel mee. We gaan zien hoe de komende periode gaat verlopen. Verder mogen we nog steeds niet klagen want net hebben we ook heerlijk geknuffeld en gechillt. Het blijft tenslotte een pup! Maar hopelijk heb ik in de volgende Bobby’s Blog iets minder stof gezogen… Of ik bedoel eigelijk papiersnippers gezogen.

-I(B)K-