Bobby's Blog
Bobby's Blog IK

Bobby’s Blog #7: Onweer, tanden wisselen en nieuwe trucjes

09/09/2022

Ja hoor, daar zijn we weer! Een nieuwe Bobby’s blog. Want onze (niet meer zo) kleine vriend gaat ontzettend goed en we maken elke keer weer wat met hem mee. Gelukkig maar, anders zou het ook een beetje saai zijn hè? Ik moet eerlijk zeggen nu bij mij ook al het werk is begonnen, ik nog even moet wennen. Een nieuw ritme vinden, maar dat gaat helemaal goed komen. We gaan eerst eens even beginnen met de ervaringen van afgelopen twee weken… Bobby’s Blog #7, let’s go!

ONWEER.
Ten minste, ik hoop dat het door het onweer kwam. Of misschien niet. De afgelopen keren gaf meneer niet zoveel om onweer. Dan hebben we het over één klap, maar toen het afgelopen week zo tekeer ging… Liet Bobby toch even van zich horen. Zei ik even? Ik bedoel 1,5 uur. Dat vonden wij dus best lastig. De laatste tijd piept en blijft hij wel meer als we naar boven gaan. Of er dan iets is, of dat hij liever met ons mee wil, dat is moeilijk te zeggen natuurlijk! Na een tijdje zijn we dus wel naar beneden gegaan en daarna was het goed. Gelukkig maar, anders werd het een nog langere nacht. Ook heeft hij wel eens voordat we sliepen het licht aan gedaan (slimme hond), dus dit moeten we even gaan aankijken. Daar gaan we geen gewoonte van maken natuurlijk.

TANDEN WISSELEN.
Ik ben zo blij! Want we hebben twee van die scherpe hoektanden gevonden. Zijn voortanden waren er al even uit. Toen we vorige week in de auto zaten, maakte hij opeens een beetje een gek geluid… Maar wat bleek? Zijn kies was eruit! Dus toen we hem lieten drinken, zat er een kies in mijn waterfles. Weten we dat ook weer. Of hij er echt last van heeft, kan ik niet zeggen. Het is niet dat hij overal in bijt, maar we geven hem ook genoeg om op te knagen… Dus het bankstel laat hij gelukkig met rust!

chillen

NIEUWE TRUCJES.
Naast het licht aandoen thuis leert hij op de puppy cursus ook allemaal nieuwe trucjes. Nu trainen we met een nieuwe worst en dat vindt hij blijkbaar helemaal fantastisch. Dan kan Bobby opeens heel goed luisteren. We proberen thuis zoveel mogelijk te trainen en ook dat gaat steeds beter. Zit, Af, Wacht, Blijf, Hier, Aan de voet, Om en dan ben ik vast nog iets vergeten. Zijn commando vocabulaire wordt steeds meer uitgebreid en hij begint steeds meer te snappen. Heel gezellig om te doen en heel knap hoe snel zo’n beestje leert. We zitten alweer op de helft van Vervolg 1. Time Flies!

Dus dit waren zo’n beetje de hoogtepunten van Bobby’s Blog deze keer. Hopelijk hebben jullie ervan genoten. Zo genieten wij ook elke dag weer van Bobby!

-I(B)K-