dansen op je bruiloft
Bruiloft specials IK

Bruiloft Special: Dansen op je bruiloft doe je zo!

31/08/2022

En we zijn nog lang niet klaar, nog lange niet, nog lange niet! Nee joh, want we hebben de jurk, maar dan heb je nog lang niet alles! Al is het wel een groot deel moet ik zeggen. Omdat ik alweer helemaal in de dansjes zit, vond ik dit een mooi onderwerp om vandaag aan te snijden. Want er gedanst, dat werd er zeker! Nu snap ik dat niet iedereen dans docent is en dat sommigen er geen of weinig waarde aan hechten… Maar ik ga je vertellen wat wij allemaal gedanst hebben op onze bruiloft. Dansen op je bruiloft doe je zo!

OPTREDEN.
Nadat Niels een aanzoek had gedaan, wist ik het gelijk. Ik ga hem terug verrassen met een dansgroep die ik al jaren lesgeef. Die groep ga ik een dans aanleren en dan komen zij als verrassing op de bruiloft langs! En dit mocht NIEMAND weten, dat vond ik nog het moeilijkst. Dit wist ik dus al een jaar, maar dit moest en zou er gebeuren. Drie maanden van tevoren zijn we ongeveer begonnen… Niels en ik hadden een heel mooi liedje gevonden en deze heb ik uiteindelijk uitgekozen om iets op te maken. Samen met de groep, want dit deed ik niet helemaal alleen. En daarnaast heb ik er ook nog een lieve collega bij gehaald omdat er ook dingen in tweetallen ging gebeuren. Ik vind het ook altijd even fijn om alles door iemand te laten checken, dus dubbel zo fijn.

Dan nog in het geheim jurkjes bestellen, overleggen met de locatie en met de ceremoniemeesters. Ik vond het allemaal te spannend, want wat als iemand iets door zou krijgen. Maar goed, ik heb mijn mond kunnen houden (tot op de laatste paar uur vond ik dit echt niet te doen), de dans is ontzettend mooi geworden en ik ben er heel erg trots op. Echt wel één van de hoogtepunten van de dag!

verrassing

SAMEN.
En dan natuurlijk dansen samen! We hadden zelf thuis al een heel stuk gemaakt (jazeker, samen met Niels), maar voor de echte opening hadden we wel even hulp nodig. Datzelfde collegaatje weer ingeschakeld (snap je nu dat dit nog moeilijker is?). Twee avonden zijn we bezig geweest en ook dit voelde heel goed. Thuis werd er natuurlijk ook hard geoefend en samen hadden we nog weinig gedanst, maar het was zo leuk! Gewoon lekker in trainingspakken vaak, dus toen ik de laatste keer mijn jurk ging passen, schrok ik enorm. Als dat maar goed gaat. Uiteindelijk is dat ook gelukt en ook dit was een heel bijzonder moment. Maar ja, dit zag iedereen natuurlijk ook wel aankomen hè! Kan ook niet anders. Dansen op je bruiloft doe je natuurlijk zo.

samen

MET Z’N ALLEN.
Als laatste hadden wij iedereen een tutorial gestuurd. Dus een klein stukje dans wat iedereen kon instuderen. Dit omdat het mij super tof leek om na onze openingsdans gelijk met z’n allen op de dansvloer te staan. Als iedereen dan ook nog hetzelfde dansje doet (inclusief dezelfde kant), dat is toch kicken. Ook de DJ had het nog nooit meegemaakt, maar inderdaad een heel goed idee! Want (bijna) iedereen deed gezellig mee! Hey, dat rijmt. Het leek mij ook nog grappig om dat thuis in te studeren, maar ik weet natuurlijk niet hoe de mensen daarover dachten…

met z'n allen

En dan zie je natuurlijk ook nog mensen die hun man verrassen met een ingestudeerde dansact op Single Ladies waarbij je lekker met je vriendinnen met je kont gaat schudden… Misschien ook wel een beetje bij mij verwacht, maar dat vond ik een beetje te simpel en misschien ook wel te voorspelbaar. Als je verder eigenlijk nooit danst, dan lijkt mij dat nog veel leuker!

Maar hey, het is jouw dag dus dans lekker wat je wil! Dansen op je bruiloft, deden wij in ieder geval zo en daar hebben we ontzettend van genoten!

-I(B)K-