Bobby's Blog
Bobby's Blog IK

Bobby’s Blog #4: Wennen bij de trimmer, op de markt & uitslapen?

01/07/2022

Het was vanochtend feest! Bobby heeft namelijk voor het eerst geslapen tot 06.20 uur. Nog steeds vroeg, maar een stuk beter dan 05.30 of 06.00 uur. Scheelt toch weer even hè? De wallen beginnen namelijk steeds meer te komen en af en toe slaat de vermoeidheid toch een beetje toe. Dat is natuurlijk helemaal niet gek, het hoort er allemaal bij. En vanochtend was het voor zijn doen dus best laat, dat kan morgen weer heel anders zijn (please niet). Vandaag weer een nieuwe Bobby’s Blog!

Nummer 4 alweer, de tijd vliegt echt voorbij. Daarom zijn wij ook echt al bewust met dingen bezig zoals langzaamaan alleen laten, meenemen naar plekken en dingen aanleren. Beter vroeg beginnen, zodat je er zo snel mogelijk profijt van hebt. Het zou namelijk toch fijn zijn als je je hond straks even alleen kan laten. Al denk ik dat het best makkelijk gaat. Niet dat hij ons niet mist, maar omdat Bobby gewoon een hele makkelijke lieve hond is. Hij zal niet snel dingen slopen (tenminste nog niet), dus daar zijn we heel blij mee. Ook hebben we thuis een camera waarop we hem in de gaten kunnen houden.

moe man

Gisteren zijn we met Bobby naar de markt geweest, waar ze nog een beetje aan het opbouwen waren. Dat was helemaal prima, want wij zijn daarin natuurlijk ook aan het opbouwen. Gelukkig was de kaaskraam wel al open en genoot hij van een plakje. Ook fruit zoals banaan en watermeloen zijn favorieten. Kan ook niet anders hè met zo’n baasje als De dochter van de groenteboer. Gelukkig gaat het eten verder perfect en geniet hij elke keer van het eten uit de snuffelmat. Doen we niet met elke maaltijd hoor, maar het is echt een feestje!

En ja wij zitten ook wel eens met onze handen in het haar als hij z’n terror uurtje heeft (meestal ’s avonds als wij net op de bank zitten). Maar ook dat hoort erbij! Van de week wilden we even een ijsje halen bij de ijssalon in de buurt. Nog net te ver lopen dus de auto voor gezet. Bobby erin, we rijden de straat uit en hij begint in z’n reis bench te plassen. Jammer, maar hoort erbij. Dan maar geen ijs! Verder gaat het zindelijk zijn heel goed. Hij gaat netjes bij de deur staan en dan moeten we ook echt gaan. Anders denkt hij de groeten dan doe ik het wel hier.

plassen

Vorige week ook even langs de trimmer geweest. Hij hoefde niet geknipt te worden, maar even wennen is niet verkeerd. Dan is de schrik straks minder als hij erheen moet. Alles was dikke prima, de snoepjes waren heerlijk… Alleen de föhn was niet zo fijn. Maar het gevoel dat hij je opzoekt dat jij veilig voor hem bent, dat is fantastisch!

Bobby groeit veel te snel, maar wat is het heerlijk om elke dag met hem te knuffelen! Ik geloof dat dit hem wel weer was voor Bobby’s blog. Snel meer!

-I(B)K-