puppy proof
IK

Zo maak je je huis Puppy Proof met OTTO en waar moet je aan denken?

27/06/2022

Het is niet niks, een puppy in huis! Heb ik spijt? Geen haar op mijn hoofd. Al is 05.45 uur opstaan af en toe wel vroeg. Het is zo ontzettend gezellig! Maar goed, daar zijn jullie vandaag niet voor gekomen. We gaan het vandaag niet hebben over hoe leuk het allemaal is, ik ga jullie vandaag vertellen waar je aan moet denken als je puppy komt. Wat hebben wij veranderd in ons huis? Hoe maakten wij ons huis Puppy Proof en waar moet je aan denken? OTTO kan je hierbij helpen!

VLOERKLEDEN.
Omdat wij een vrij gladde vloer hebben, zijn we al onze vloerkleden gaan verzamelen en hebben we er zelfs eentje extra aangeschaft. Zo glijdt je pup minder snel uit en dit is ontzettend belangrijk voor de ontwikkeling van zijn (of haar) poten. Dan zou ik niet de duurste aanschaffen, omdat puppy’s vaak nog niet zindelijk zijn. Die van ons in ieder geval niet. Wij hebben dus al heel wat moeten boenen in huis en daarvoor heb je ook een speciale anti urine spray. Ook zeker een aanrader om aan te schaffen omdat je pup anders de hele tijd zijn eigen urine ruikt en dit nodigt uit om nog meer binnen te plassen. Bij OTTO zijn de vloerkleden super goedkoop en ook zeker geschikt (misschien ga ik er zelf nog wel eentje aanschaffen). Ook zal ik niet voor hoogpolige vloerkleden kiezen. Nodigt nog meer uit om erin te plassen want dat voelt een beetje als gras. Dat is dus stap 1 om je huis Puppy Proof te maken.

vloerkleed

PLANTEN VERBERGEN.
Ook hebben wij een extra tafeltje aangeschaft zodat de meeste planten uit het zicht (of in ieder geval buiten het bereik van zijn bek) zijn. Puppy’s kunnen namelijk ontzettend ondeugend zijn en gaan op onderzoek uit. Gelukkig staan onze planten dus extra hoog en gaat dat tot nu toe allemaal goed. Je kan wel alles helemaal weghalen, maar je wil natuurlijk wel dat je huis er nog een beetje leuk uitziet. Daarnaast moet je pup natuurlijk ook leren wat wel en wat niet mag! Sommige pups willen ook nog wel eens aan gordijnen hangen, die van ons hangen best verborgen dus daar hebben wij gelukkig nog geen last van gehad. En zo is ons huis dus eigenlijk aardig Puppy Proof.

planten

BENCH EN/OF MAND.
Ik hou ervan als alles al ver van te voren klaar staat en is ingericht. Zo krijg ik rust in mijn hoofd en kan ik mij op andere dingen focussen. De bench stond dus al even in de kamer samen met een mand. De bench staat ergens in de hoek van de kamer, waardoor hij echt goed zijn rust kan pakken. Zijn mand staat in de buurt van de bank zodat (als hij ons tijd geeft om te chillen) ons goed in de gaten kan houden. Daarnaast hebben wij thuis een voorraadkast en een dressoir. Omdat wij zelf vaak naar de voorraadkast lopen om eten te pakken… Heb ik ervoor gekozen om de snoepjes en dingetjes het dressoir te leggen. Zo hebben we niet de hele tijd een hond achter onze kont aan als we zelf wat willen eten.

bench

EN NOG MEER?!
Nog wat handige tips om je huis helemaal Puppy Proof te maken. Leg even een trainingspak naast je bed (bij OTTO hebben ze hele leuke). Als je pup ’s nachts moet plassen kan je deze snel aandoen om zo naar buiten te racen. Als dit midden in de nacht is, reageer dan verder niet op je pup en maak geen oogcontact. Straks wil hij/zij spelen en daar zit jij waarschijnlijk niet op te wachten. Daarnaast is het ook al goed om snel te beginnen met huishoudelijke dingen die je altijd doet. Zo moet je met een hond in huis vaker je stofzuiger pakken. Al maken wij Bobby zijn pootjes elke keer na het wandelen schoon, je vindt toch overal gras.

Ik geloof dat ik zo wel de grootste dingen heb benoemd om je huis Puppy Proof te maken. Er zijn altijd dingen waar je tegen aan loopt, maar dat is helemaal niet erg. Alles is altijd op te lossen. Zolang jij en je pup het maar gezellig hebben. Het kost een hoop tijd, energie en iets minder slaap per nacht… Daar moet je wel even rekening mee houden! Maar het is alles zeker waard. Nu wordt het tijd om op de website van OTTO rond te kijken want ik heb al weer veel te veel leuke dingen gezien!

-I(B)K-