Bobby's Blog
Bobby's Blog IK

Bobby’s Blog #3: Slootje springen, dierenarts en nieuwe dingen ontdekken

24/06/2022

Eerst eens even kijken waar we gebleven waren met de vorige blog van Bobby. In een week kan er namelijk een hoop gebeuren en dat is ook zeker gaande hier. Ik moet maar eens even goed gaan nadenken, maar laten we beginnen bij… Bobby’s Blog!

Het is ook niet normaal hoe hard hij groeit. Zelf merk je het niet enorm maar als mensen vaker komen zien ze het wel. Ik merk het trouwens ook wel met tillen. Bij de dierenarts woog hij al 5,2 kg. We waren trouwens niet bij de dierenarts omdat er iets aan de hand was, puppy’s moeten namelijk drie vaccinaties. Eentje met 6 weken, eentje met 9 weken en eentje met 13 weken geloof ik. Super spannend voor Bobby, want hij moest weer in de auto! Dat ging op zich heel goed, hij moet er sowieso aan wennen. Maar met ophalen waren de omstandigheden natuurlijk al niet ideaal.

Bij de dierenarts natuurlijk genoeg lekker luchtjes en snoepjes. Alles ging heel soepel en Bobby deed het super goed. Zo gaf de dierenarts zonder gepiep zijn prikje en kreeg hij ook nog druppels in zijn neus tegen de kennelhoest. Maar ook een mooie gelegenheid om al onze vragen te stellen aan de dierenarts. Alles bij elkaar is een pup namelijk heel veel werk en wil je hem zo goed mogelijk opvoeden. Daar heb je later alleen maar plezier van! Gelukkig was Bobby ook verder helemaal gezond. Doen we ook ons best voor.

slapen

Gelukkig slaapt Bobby al helemaal door en wordt hij elke ochtend rond 06.00 uur wakker. Als het mee zit wat later, is het zondag, wat vroeger. Helaas voor ons, maar zo heb je nog wat aan je dag! Extra lang knuffelen dus. Buiten plassen gaat ook steeds beter. We deden wel even een vreugde dansje toen hij voor de eerste keer naar de deur liep om aan te geven dat hij moest plassen. Dit gebeurd steeds vaker en het binnen plassen wordt steeds minder tot niet. Laten we vooral dat laatste zo houden.

Daarnaast begint hij ook steeds vaker te blaffen. ’s Ochtends als je zijn eten klaar maakt maar ook tegen onbekende speeltjes. Ik denk dat deze week zijn favoriete speeltje de sokken zijn. Maar ook in kleding hangen, in handen bijten en voeten likken is hij er goed. Maar hoe reageer je daar precies op? Ik moet eerlijk zeggen dat ik daar soms best een beetje onzeker over ben. Het is namelijk ons eerste hondje. Gelukkig heeft Niels een hele lieve moeder met een hoop hondenverstand en kunnen we tijdens de puppy cursus al onze vragen stellen.

Over puppy cursus gesproken… Afgelopen zondag was wel even een hoogtepunt voor Bobby’s Blog. Eerst mochten we wat dingen oefenen zoals volgen met een brokje en pootje op bij een klein krukje. Dit ging allemaal best aardig. Toen kwam het element spelen aan bod. Sommige honden werden bij elkaar gezet, ging dat goed, mochten ze even los en spelen. Bobby vond de meeste honden maar niks. Ze waren allemaal groter (en eerlijk gezegd ook stoerder, maar zeg dat maar niet tegen Bobby). Er was één hondje wat hij wel aankon, een pup wat ook al 1 a 2 weken jonger was dan Bobby. Dus allebei de honden los, lekker rennen in het gras. Maar dat gras zat heel dicht bij een sloot. Binnen no time lagen beide honden erin en sprong het baasje van de andere hond erachteraan. Eindstand: Twee stinkende honden.

puppy curus

Gelukkig kunnen honden goed zwemmen. In wat handdoeken verwikkeld snel naar huis. Niels z’n moeder gebeld want nu moesten we hem wel wassen. We hadden gehoopt dit uit te kunnen stellen tot volgende week (dan staat de trimmer op het menu), maar nu was het hoog nodig. Zo’n eerste keer is het toch fijn als er iemand bij is. Ook hier reageerde Bobby prima en hadden wij weer een heerlijke zachte schone hond. De rest van de dag helemaal kapot. Puppy cursus, zwemmen en douchen… Dat is ook vet vermoeiend allemaal achter elkaar.

Ook hebben we Bobby meegenomen naar andere huizen en ook dat ging goed. Eigenlijk hebben we gewoon een hele lieve, brave hond. Op wat drukke uurtjes na is het mega gezellig. Ik ga niet ontkennen dat het makkelijk is, maar of het het waard is, daar twijfel ik geen seconde aan! Haha en zo zijn we weer een heel eind verder. Ik zou wel een Bobby’s Boek kunnen schrijven in plaats van Bobby’s Blog!

Voor nu hebben we onze handen vol! Waarschijnlijk heb ik wat dingen gemist, maar dat lees je in een andere Bobby’s Blog dan maar.

-I(B)K-

Ps. De prachtige foto is natuurlijk gemaakt door Yara Photography