Taft & Tule
Bruiloft specials IK

Bruiloft Special: Trouwjurk passen bij Taft & Tule deel 1

22/06/2022

Één van de dingen wist ik sowieso zeker. Bij een bruiloft hoort een trouwjurk en een hele mooie! Maar waar ga je dan naartoe? Er zijn zoveel verschillende opties! Al vrij snel (de dag na het aanzoek) ging ik samen met mijn moeder en zusje internet af en zo kwamen we bij Taft & Tule terecht. Een niet zo grote, maar wel hele mooie winkel in Schoonhoeven met jurken die mij zeker wel aanspraken. Geen idee wat voor jurk ik zou willen (wel een beetje, maar er zijn zoveel soorten) en wat mij zou staan… Maar toch, deze gok durfde ik wel te nemen. De Instagram zag er veelbelovend uit.

DE EERSTE KEER.
Dit vond ik mega spannend. Er hadden wat mensen gezegd dat elke jurk mij wel zal staan. Het klinkt gek, maar dat maakte mij juist een beetje onzeker. Wat als ik heel veel jurken mooi vind of wat als ik er geen eentje mooi zou vinden. Dus een tikkeltje gespannen ging ik wel naar Taft & Tule. Bij zoiets is een tikkeltje spanning natuurlijk ook helemaal niet verkeerd. Iedereen probeert je op zijn haar manier te helpen… Dit moet je doen, of je gaat toch wel zo, je doet toch wel je make-up mooi en je haar zo. Maar weet je wat het is?! Je moet helemaal niks! Behalve je eigen gevoel volgen dan. Jij moet je er prettig bij voelen.

Dus na een autorit samen met mijn moeder en zusje (door Corona mochten er twee mee), gingen we naar binnen. Eerst het één en ander bespreken. Hoe komt de bruiloft eruit te zien, wanneer de bruiloft is, met wie je gaat trouwen en wie jij bent. Ook nog even checken wat voor jurken je had gezien, wat je mooi vindt… En dan worden de jurken van Taft & Tule erbij gehaald! Samen met je stylist duik je het pashokje in en ga je eindelijk doen waarvoor je bent gekomen. Op zoek naar jouw dream dress.

jurken

De eerste jurk die ik aan had was veel te groot (de linker) en viel behoorlijk tegen. Jammer maar gelukkig nog zat meer opties. Het is ook best moeilijk om door een te grote jurk heen te kijken. Gelijk maar door naar de volgende. Dit was dan ook gelijk de jurk die ik eigenlijk in mijn hoofd had (de tweede). Deze had ik ook op Pinterest voorbij zien komen en dit was precies dezelfde. De jurk was ontzettend mooi, maar wel echt heel groot. Dan bedoel ik niet te groot maar een hele zware grote jurk. Omdat deze smalle glitter bandjes had, sneed dit gelijk in mijn schouders. Als dat al na 5 minuten zeer doet, hoe moet ik er dan de hele dag mee gaan lopen? Wel heel mooi, maar geen idee of dit echt mijn jurk was. Want wanneer weet je dat eigenlijk?

Door naar jurk nummer 3 bij Taftt & Tule. Een hele andere jurk, iets wat ik totaal niet in mijn hoofd had, maar wat ik wel heel mooi vond. De jurk zat vrij strak en had een tule rok die je eraf kon halen. Hier kreeg ik al een beetje kippenvel van. Maar in deze jurk kon je niet heel goed bewegen, iets wat ik dus best veel doe. Dus ook een goede optie, maar of het hem was, geen idee. Er stond nog een jurk klaar, gewoon even om te kijken of het wat was. Helaas was het echt helemaal niks en mijn moed begon een beetje weg te zakken. Moet ik dan kiezen tussen optie 2 of 3? En is dat het dan echt? Ik had nog één optie op mijn telefoon staan. Vooral verliefd op de achterkant van deze trouwjurk. Het duurde even voordat deze jurk gevonden was. Jullie kennen mij, ik heb geen geduld, dus in mijn gedachte zat ik al in de auto terug. Shit niet gelukt, wat nu?

Maar toen kwam de jurk tevoorschijn. Deze was ook wel heel mooi zeg! Ik trok hem aan en hij zat heerlijk. Daarna liep ik de paskamer uit en ik begon keihard te huilen. Mijn moeder en mijn zusje even later ook. Op dit moment had ik dus gewacht, zo voelt het, dit is hem! De andere twee jurken ook nog aangepast maar deze vielen in het niet naast mijn dream dress bij Taft & Tule. Verder zoeken hoefde ik gelukkig niet, want ik had mijn jurk gevonden. De champagne werd erbij gehaald en het was feest!

proost

In de volgende blog lees je alles over de tweede en derde fitting bij Taft & Tule. Deze blog duurt al lang genoeg!

-I(B)K-