Bobby's Blog
Bobby's Blog IK

Bobby’s Blog #2: Nieuw huis, plas plekjes en puppy cursus

17/06/2022

Eindelijk was het moment daar. Acht weken duurde in het begin echt heel lang, maar omdat de laatste paar weken onze bruiloft was en daarna de huwelijksreis, ging het echt best wel snel. Zo snel zijn alle pups ook gegroeid! Maar goed, zondag avond, show gehad op naar Flevodoodles om onze Bobby op te halen. De heenweg vond ik een beetje lang duren, maar eenmaal aangekomen lag Bobby languit in een hoekje op een schoen te kauwen. Eindelijk mag je mee naar huis. Dus vandaag in Bobby’s Blog: Nieuw huis, plas plekjes en puppy curus.

Na een tijdje gesproken te hebben met René en Virginie (DE mensen van Flevodoodles want zonder hun geen Bobby’s Blog), in de auto terug. Weet je nog die avond dat het zo hard regende? Dat was het moment dat wij naar huis reden en ik kan je vertellen, dat was best een lange rit. Met een pup rijd je natuurlijk heel voorzichtig en helemaal met dit weer. Bobby was ontzettend onrustig en dat is volkomen logisch. Nieuwe mensen, auto, rotweer, mama weg, niet echt de meest ideale situatie. Na een hoop gepiep (wat blaffen heeft hij nog maar één keer gedaan), viel Bobby uiteindelijk in slaap op Niels zijn schoot.

Het huis hadden we van te voren al helemaal Puppy proof gemaakt. Bench neergezet en ingericht, mandje, extra vloerkleed naar beneden gehaald en de meeste planten op een verhoogd tafeltje of verplaatst. Best spannend al die nieuwe indrukken maar het verbaasde ons hoe goed hij alles deed. ’s Nachts geen gepiep, wel een keertje eruit om te plassen, maar verder piept hij alleen als hij echt wakker is. En geloof mij, dat is best even wennen, want het is best vroeg. Je slaapt sowieso onrustig, als alles maar goed gaat en als hij onrustig wordt moet je vaak naar buiten. Na 4 nachten boven in de bench slapen, lieten we de bench beneden met de deuren open. Ook dat ging goed. Heel veel wekkers gezet ’s nachts, maar dat was nergens voor nodig geweest.

met de prei

Plassen en poepen moet natuurlijk uiteindelijk buiten. Ook dat gaat denk ik best goed. Ja er zijn wat plasjes binnen gedaan, maar je moet zo’n pup (als hij niet slaapt) constant in de gaten houden. Wat doet hij, waar is hij en moet hij zijn behoeften doen? Vaak gaat het goed, soms gaat het mis. Zo vond meneer het een goed idee om boven de convector put (ja die hebben wij nog) te plassen en zijn verschillende kleedjes al schoongemaakt. Maar hey, hij kijkt wel heel lief, dus dat ben je zo weer vergeten!

Want zo’n beestje kan je zoveel liefde geven. Al is het alleen maar met de blik die hij je aankijkt. Maar vooral de knuffels kijk ik altijd enorm naar uit. Lekker samen liggen op de bank of even spelen. Nu al zo gewend en ik zou hem voor geen goud willen missen. Het stofzuigen thuis gaat goed en het borstelen laat hij ook toe als hij moe is. Verder bijt Bobby graag als hij speelt, maar afgelopen zondag zijn we naar de Puppy cursus gegaan. Daar was het thema spelen, dus daar hebben we gelijk heel veel van opgestoken. Waar andere honden tegen elkaar aan het blaffen waren, bleef Bobby gewoon lekker op onze voeten liggen. Helemaal kapot van de autorit.

Met andere honden gaat het gelukkig goed. Maar daar moeten we wel nog even mee oppassen omdat hij nog niet helemaal gevaccineerd is. Wel heel mooi om te zien hoe hij op andere honden reageert. Als er iemand voorbij loopt en die persoon geeft Bobby geen aandacht, kijkt hij ook met een blik van: Waarom loop je door, ik ben toch mega cute?!

kussen

Daarnaast hebben we al wat bezoek ontvangen en bij het woord bezoek, valt hij al in slaap. Op de meeste momenten waren zijn ogen dicht, al gaan ze gelukkig ook heel snel open. Al dik verwend deze hond, niet normaal! Yara heeft zondag nog even wat mooie foto’s geschoten van ons model, dus die zullen jullie snel voorbij zien komen! Voor nu is Bobby’s Blog wel even klaar. Volgende week weer een update!

-I(B)K-