help ik ga trouwen
Bruiloft specials

Bruiloft Special: Help ik ga trouwen, wat nu?!

15/06/2022

Laten we deze nieuwe serie maar helemaal bij het begin beginnen, dat leek mij wel zo verstandig. Gefeliciteerd trouwens! Want of je gaat trouwen of je hebt deze blog gewoon gevonden, allebei helemaal leuk. Vandaag ga ik je vertellen hoe ik het heb aangepakt na het aanzoek. Want ik moet eerlijk zeggen dat ik na het aanzoek lichtelijk in paniek was… Help ik ga trouwen, wat nu?!

Wat moet ik nu doen en wat moet ik allemaal regelen? Ik moet een jurk, samen op zoek naar een locatie, een fotograaf, een uitnodiging, ringen, taart en nog veel meer dingen waarvan ik toen nog helemaal niks wist. Het grappige hiervan? Niels en ik hadden allebei nog geen één hele bruiloft meegemaakt (alleen een feest). Misschien een nadeel, maar het had ook zeker zijn voordelen. Zo konden wij alles helemaal invullen zoals we zelf wilden zonder bij iemand gekeken te hebben.

VRAAG ADVIES AAN BEKENDEN.
Na twee slapeloze nachten besloot ik mijn nicht te bellen. Zij was namelijk al (gelukkig) getrouwd en wij liggen eigenlijk altijd wel op één lijn. Dus wat ik wilde weten? ALLES! “Begin maar bij het begin, ik wil eerst weten hoe de hele dag is verlopen.” En zo zaten we geloof ik 3 uur lang aan de telefoon. Alles werd mij duidelijk. Wie ik waarvoor wilde vragen en hoe de dag ongeveer zou gaan lopen. Ik wilde heel snel aan de slag gaan want er begon van alles te kriebelen. Dus al snel vroegen wij onze getuigen en ceremoniemeesters. Als getuigen vraag je (max) twee mensen die heel dicht bij je staan en als ceremoniemeesters twee bekenden die ook dichtbij staan en door wie je wel een feestje wil laten regelen. Zo deden wij dat in ieder geval.

Dit telefoongesprek stelde mij in ieder geval heel erg gerust. Ook nadat ik de begroting had gezien, want geen idee wat voor kosten je allemaal ongeveer gaat maken. Geloof mij, het is meer dan je denkt! Dus advies vragen aan bekenden is zeker iets wat je minder slapeloze nachten kan bezorgen. Vraag het wel aan mensen die ongeveer net zo denken als jij. Sommige mensen trouwen namelijk in de kerk, anderen niet. Je kan de dag indelen zoals jullie willen, want het is JULLIE DAG! Ook hebben wij even een avond met onze zusjes gezeten. Dit omdat Niels zijn zusje bruidsfotograaf is en dus al heel wat connecties had en mijn zusje is goed in het regelen van dingen. Dus zo hebben we wat uitgezocht, maar eigenlijk gingen wij hun als getuigen vragen…

THE PERFECT WEDDING.
Ook heb ik gelijk wat tijdschriften gekocht, maar ook het boek van The Perfect Wedding. Ook echt een mega handig werkboek, hier staan namelijk ontzettend veel tips en checklists in. Wat moet je regelen, hoeveel maanden en weken van tevoren? Maar ook heel veel adviezen, verschillende stijlen, fotograven, locaties en noem maar op. Dus dit zou ik sowieso aanschaffen! Hoe fijn is het namelijk als je lekker wat dingen kan afvinken? Geeft mij in ieder geval altijd een chill gevoel. Dit is ook heel leuk om samen in te vullen. Kan je een beetje kijken of jullie over hetzelfde denken. Daarnaast heb je ook op de website van The Perfect Wedding echt mega veel tips en blogs (daar is deze niks bij).

handjes vast

Na deze twee stappen zijn we als eerste wat locaties gaan bezoeken. Daar is ook nog iets super handigs voor! Namelijk Open Top Trouwlocatie route. Hier kan je je dus aanmelden voor wat locaties op bepaalde dagen en dan kan je gewoon langsgaan. Alles is dan super mooi aangekleed en ook dan kan je al wat vragen stellen. Dit hebben wij gedaan nadat we al een gesprek hadden gehad en toen wisten we het zeker. Toen wij de datum daar vast hadden staan, zijn we de rest eromheen gaan plannen. Zoals de fotograaf en de DJ. Als je iemand in je hoofd hebt voor jullie grote dag, is het wel zo handig als zij ook kunnen!

Dit is denk een beetje in het kort mijn help ik ga trouwen blog! Onthoud dat het jullie dag is, dat je dit zo mag indelen zoals jij wil. Je mag vragen waar je wil (bijna overal) trouwen waar je wil en wat vooral heel belangrijk is, is dat jullie genieten. Dat is mij zo vaak verteld, maar dat hebben we ook echt van alles gedaan. Geen stress, want het komt allemaal goed. Je gaat namelijk trouwen met de liefde van je leven, wat wil je nog meer?!

Bruiloft Special: Help ik ga trouwen, wat nu?! Hopelijk heb ik je een beetje geholpen en als je nog vragen hebt, mag je ze altijd stellen! Maar er komt nog een hele serie aan hè. Van trouwjurk tot locatie, huwelijksreis en onze hele trouwdag. Stapje voor stapje. Langzaam zullen alle puzzelstukjes in elkaar vallen.

-I(B)K-