Bobby's Blog
Bobby's Blog IK

Bobby’s Blog #1: Eindelijk onze pup in huis, maar eerst het proces vooraf!

10/06/2022

De oplettende kijker en volger heeft het al lang gezien, de oplettende lezer heeft het afgelopen dinsdag al lang gelezen… Wij hebben een pup in huis! En niet zomaar eentje, dit is natuurlijk de liefste en de knapste en hij heet… (3 keer raden) BOBBY! Dus welkom bij Bobby’s Blog! Hier zal ik jullie op de hoogte houden van de laatste ontwikkelingen. Maar laten we beginnen bij het begin!

Bij Niels zijn moeder thuis loopt er al vanaf ik daar kom een hele lieve hond in huis (Sjors). Ik had het nooit zo op honden, maar Sjors is wel heel lief! Gewoon een hond waar je alles mee kan doen, die alles toelaat en waar je vooral heel fijn mee kan knuffelen. Ik ben sowieso gek op dieren maar omdat Niels allergisch is voor bijna alles, hielden we het thuis bij vissen. Maar de afgelopen maanden zijn we toch eens rond gaan kijken… Het zou toch wel heel gezellig zijn! En omdat labradoodles anti allergeen honden zijn, zou dit een hele mooie optie zijn voor ons allebei. Dus de zoektocht begon!

Na wat rondkijken en onderzoek zijn we uiteindelijk terecht gekomen bij Flevodoodles en een berichtje sturen kan altijd! Wel een beetje spannend, maar een berichtje sturen is zo gebeurd… Ons hart begon wel gelijk sneller te kloppen toen wij een paar weken later een mailtje terug hadden gekregen! Met de vraag daarin of wij nog steeds interesse hadden. Dat ging opeens wel heel snel. Toen zijn we allebei na gaan denken. Dan zijn we al getrouwd, op vakantie geweest, bijna zomervakantie… Eigenlijk de perfecte timing om een pup op te voeden. Niels moest er even iets langer over nadenken maar omdat we het allebei heel graag wilden, hebben we het gewoon gedaan! Eerst nog wel even gebeld met de eigenaar van Flevodoodles.

rennen

Dat belletje vonden wij allebei super fijn. Daarin wordt goed uitgelegd hoe alles in zijn werk gaat. Maar daarin wordt je zelf ook even gecheckt. Want alle pups moeten natuurlijk wel goede baasjes terecht komen en er moet goed voor ze gezorgd worden. Toen wisten we het helemaal zeker, dit moeten we doen! En ik hoor jullie denken, maar zijn jullie niet veel te druk met alles? Wij kunnen het inderdaad best druk hebben. Maar ik ben vaak in de ochtend thuis en tussendoor als ik mijn lessen ga geven. Daarnaast kan Niels ook best wat thuis werken. Nu laten we Bobby nog geen seconde alleen! Maar straks kunnen we dat langzaam op gaan bouwen, al zal hij nooit heel lang alleen zijn.

Het was alleen nog even spannend hoeveel puppy’s Pebbles (Bobby’s moeder) in haar buik had. Wij stonden op de lijst als nummer 6, maar omdat de eerst echo was mislukt was het nog niet helemaal zeker hoeveel puppy’s er zouden komen. Al kwamen er verder nog genoeg nestjes, deze timing zou helemaal perfect zijn! Op maandag middag werd ik in een groepsapp geplaatst met andere mensen die ook een pup wilden kopen en werd er een foto van een echo gestuurd… Maar die maandag ging het heel snel! Want maandag avond 11 april, zijn de pups ook gelijk geboren! En je raadt het nooit, het waren er precies zes! Nog even de fokker opgebeld of wij er tussen zaten en het was toch echt zo! Wij krijgen een pup!

Ontzettend blij, maar in het begin ook nog wel heel voorzichtig. Je hebt geen idee wat er nog kan gebeuren, want stel eentje doet het toch niet zo goed… Wij waren wel nummer zes. Maar gelukkig is alles echt ontzettend goed gegaan en werden wij wekelijks beladen met te schattige foto’s en filmpjes. In het begin leken het nog een beetje kleine ratten of muizen, maar je zag ze met de weken groeien en knapper worden. Tja en dan wordt het lastig, want welke zal van ons worden? Wij wilden het liefst een reutje en daar waren er drie van. Puppy groen, oranje en blauw (de bandjes dan hè). Dus daar zijn we ons een beetje op gaan focussen. Een lievelings? Het ene moment blauw, de andere groen maar wij hadden al gelijk wel een beetje een gevoel bij oranje. Dat ga je nog niet uitspreken, want stel het wordt blauw, dan zouden we natuurlijk net zo blij zijn!

family

Toen we bovenstaande foto kregen zei ik al: “Blauw is echt mooi, die groene eet waarschijnlijk heel goed, maar het zal wel die oranje worden… Want die ligt weer anders dan de rest. Maar alle drie zijn welkom en zouden bij ons passen!” Toen wij na 4 weken langs mochten komen hebben we ook het meest gespeeld met groen en oranje. Niels zei toen al de hele tijd: “Oh die oranje is echt lief!” Dus de fokker wist al een beetje waar onze voorkeur lag. In de tussentijd zijn wij getrouwd en op huwelijksreis gegaan en toen wij terug kwamen werd het inderdaad puppy oranje! Nu alleen wachten tot 5 juni, want dan mochten we hem ophalen…

Ik merk nu al dat deze Bobby’s Blog al vrij aan de lange kant is. Er gaat natuurlijk ook een hele tijd over voordat je zo’n pup mee naar huis mag nemen (8 weken). Dus ik ga er voor vandaag even een einde aan maken. Ik kom snel met een nieuwe update! Want het is 5 juni geweest dus Bobby ligt al lekker hier naast mij te slapen…

-I(B)K-