wandelen met alpaca's
IK Uitstapjes

Wandelen met alpaca’s van Alpacaworld Brielle

20/04/2022

Wandelen met alpaca’s, iets wat al een hele tijd op mijn lijstje stond. Soms wil je iets heel graag, dan vergeet je het even en dan krijg je het voor je verjaardag! Dat was bij mij het geval. Van Niels trouwens, laat ik dat er even bij zeggen. Ik had verder geen idee hoe zo’n dag zou verlopen en ik had nog nooit een alpaca gezien, laat staan wandelen met alpaca’s… Maar een aanrader dat is het zeker! Vandaag vertel ik je alles over wandelen met alpaca’s van Alpacaworld Brielle.

alpacaworld

Eerst natuurlijk in de auto richting Brielle, voor ons niet echt naast de deur, maar het is een ritje zeker waard. Eenmaal aangekomen zetten we de auto neer en lopen we naar beneden… Dan zie je ze eigenlijk al gelijk staan. Ik weet niet hoeveel het er zijn, maar zeker genoeg! Alpaca’s hebben een heel hoog knuffel gehalte waardoor je ze eigenlijk gelijk wil aaien. Niemand deed dit, dus vroeg ik of het wel mocht. Want ja, alleen gezellig erbij staan, daar ben ik niet voor gemaakt. Je mocht ze ook zeker aaien, maar niet op het hoofd. Omdat ze zo’n gigantische kuif hebben zien ze dat namelijk niet aankomen. Maar de hals en de rug is helemaal geen probleem. Wel even oppassen met het kontje, want dan kunnen ze zo naar achter trappen. En ik denk niet dat je dat wil.

Na een kleine introductie werden de alpaca’s verdeeld. Nou ja, ze werden verdeeld over iedereen en wij mochten zelf kiezen. Dat geluk hebben wij best vaak. Er stond een hele mooie bruine tussen en dit was toevallig ook een alpaca die laatst in de prijzen was gevallen. Kijk die moeten wij hebben! Je mocht tijdens het wandelen met alpaca’s eventueel wel ruilen, maar dat gingen wij natuurlijk niet doen. Dus hoppa, in de benen en wandelen met die beesten! Ze zijn overigens echt mega zacht.

brielle

Het zal je trouwens niks verbazen dat onze alpaca (Janice) gek was op eten, dat waren er wel meer trouwens. Eenmaal in het gras aangekomen gingen die koppen (of hoofden) steeds naar beneden om wat te eten, echt heel vaak. Er staat twee uur voor het wandelen met alpaca’s, maar de meeste tijd sta je stil of wacht je totdat je alpaca is uitgegeten. Je hebt dus niet echt je wandelschoenen nodig, maar eerder spierkracht om je alpaca mee vooruit te trekken. Tijdens de wandeltocht zijn er verschillende stops. Zo wordt er wat over de alpaca’s verteld, wat over het plaatsje Brielle en er is een stop waarbij je even op de foto wordt gezet. Je hebt zelf dan natuurlijk ook al een aantal keer geklikt, maar dat terzijde.

Als je eenmaal weg van het gras bent kunnen die beesten best hard lopen en moet je erachteraan hollen. Geen gras is namelijk niks aan. En dan is het weer tijd om terug te lopen. We waren weer zo op de locatie waar het wandelen met alpaca’s eindigt. Alpaca inleveren en dan kon je nog even een glaasje drinken nuttigen met een lekker koekje erbij. Daarnaast is er ook nog een schattig winkeltje waar je van alles met alpaca wol kan kopen. Tijdens de uitleg van de wandeling met alpaca’s heb ik niet heel goed opgelet. Dus hoe vaak ze geschoren worden weet ik niet precies, maar ik dacht één keer in het jaar. Het kan natuurlijk ook anders zijn, dat weet je maar nooit met mij!

Janice

Na het afscheid met Janice weer terug in de auto, maar een ontzettende leuke middag gehad! Wandelen met alpaca’s van Alpacaworld Brielle moet je echt een keertje doen!

-IK-