geluk
IK Persoonlijk

Vandaag gaan we het eens hebben over geluk

23/02/2022

Precies op het juiste moment. Gister lag ik lamlendig op de bank. Maandag voor de derde keer aan mijn kleine teen geopereerd en dat is natuurlijk geen pretje. Dan is het geluk ook even ver te zoeken. Rust is namelijk niks voor mij (zeker wel nodig), maar ik word heel gelukkig van andere dingen. Dus toen ik aan mijn volgers vroeg waar ik eens een blog over moest schrijven, sprong deze er gelijk uit. Vandaag gaan we het eens hebben over geluk.

Als ik aan geluk denk, denk ik aan heel veel dingen. Dat is fijn, want anders zou ik ook misschien niet eens heel gelukkig zijn (dat rijmt). Voor dat we al die onderwerpen gaan behandelen moet ik ook altijd denken aan Najib Amhali… Die dvd’s ken ik namelijk bijna uit mijn hoofd. Daarom zal ik ook dit stukje over geluk nooit vergeten. “Er zijn mensen die zeggen dat je geluk moet afdwingen. Ik zag een keer een meisje en dacht met haar word ik echt gelukkig… Had ik een beetje gedwongen.” Zoals ik het hier schrijf is het misschien niet zo grappig, zoek het maar een keer op of klik hier (stukje begint vanaf 5.14 maar helemaal kijken kan ik zeker aanraden). Laten we het maar eens hebben over mijn geluk.

MENSEN.
Dat klinkt misschien een beetje lomp en breed, maar het is wel zo. Ik kan ontzettend gelukkig worden van mensen (ook chagrijnig hoor, maar daar hebben we het niet over). Mijn vriend die altijd voor mij klaarstaat, samen met mijn familie en vrienden. Ik kan altijd ontzettend genieten van verjaardagen, iedereen bij elkaar en iedereen weer even spreken. Maar ook feestdagen en gewone afspraken tussendoor. Daar kijk ik altijd ontzettend naar uit. Ik geloof ook dat geluk voor een groot deel wordt bepaald door de mensen om je heen. Mijn ouders hebben mij bijvoorbeeld overal in gesteund. Alles wat ik zou willen doen, mocht ik proberen en zij staan altijd achter mij. Hetzelfde met Niels nu. Ik word overal door iedereen gesteund en zo kan je je dromen waarmaken. Dat is tenminste wat ik doe. Het is dan ook echt aftellen tot onze bruiloft, ik kan niet wachten om met al mijn lievelingsmensen samen te zijn!

WERK.
Hier breng je heel veel tijd door (ik wel tenminste), dus voor mij is het ontzettend belangrijk dat je werk leuk is. Na mijn hernia heb ik doorgezet, want mijn droom laat ik niet zomaar liggen. Daarom ga ik nu elke dag, elke keer weer met plezier naar mijn werk. Het voel niet eens als werk, zo fijn is dat. Maar hard werken, dat doe ik zeker… Weinig rust momenten tussendoor maar het is mij allemaal waard, van al die lessen krijg ik juist energie. Als je geen werk hebt wat je echt leuk vind, snap ik dat dat je geluk in de weg kan staan. Daarom is het mooi dat je jezelf op zoveel manieren kan blijven ontwikkelen. Er is altijd een cursus of opleiding die je kunt volgen om jezelf te kunnen blijven prikkelen.

ETEN.
Het zal jullie niks verbazen… Maar o wat word ik gelukkig van eten. Welke maaltijd of welke snack, dat maakt eigenlijk helemaal niks uit. Elke dat eet ik hetzelfde ontbijt, gewoon een simpel bakje kwark maar ook daar word ik blij van. Van elke keer avondeten maken we een feestje en laten we ook de eiwitrepen niet vergeten. Maar ook uit eten gaan, ergens lunchen vind ik echt fantastisch. Ik kan ook echt mega snel eten, maar dat probeer ik de laatste tijd te vertragen… Proberen nog meer te genieten van het eten. Maximaal geluk!

SPORT.
Daarnaast heeft geluk ook te maken met goed in je vel zitten. Ik voel mij ontzettend gelukkig als ik trots ben op hoe ik eruit zie. Als geen ander weet ik dan ook hoe hard ik eraan heb gewerkt en het heb volgehouden… Dus dat maakt mij dan extra gelukkig! Daarnaast vind ik het trainen en het ‘gezond’ bezig zijn ook nog eens ontzettend leuk. Ik vind het super interessant om hier meer over te weten te komen en ik leer ook steeds meer bij. Elke keer word ik weer sterker en dat zijn ook zeker kleine geluksmomentjes.

INSTAGRAM.
Niet dat ik perse super gelukkig word van de app zelf, maar ik kon geen betere benaming vinden. Elk pakket dat ik binnenkrijg (zonder dat ik iets betaald heb) zie ik echt als een cadeautje. Ik vind het enorm leuk om met posten en Instagram bezig te zijn en daar steek ik dan ook (ongemerkt) heel veel tijd in. Nog steeds sta ik van alles te kijken en geniet ik er elke keer weer van om op de foto te gaan. Dat was ook eigenlijk mijn droom vroeger, om beroemd te worden. Op deze manier kom ik misschien toch een beetje in de buurt. Iets wat je in je vrije tijd doet, wat lukt is toch ook zeker geluk. Moet je dan ook geluk hebben? Geen idee. Als ik iets leuk vind, geef ik niet op en ga ik er volledig voor. Daarom ben ik misschien ook zo gelukkig?

Dit zijn nu de 5 hoofd onderdelen waar ik mijn geluk uit haal. Het is ook wel een beetje de basis denk ik! Mensen om je heen, je werk, je vrije tijd… Daar bestaat je leven zo ongeveer uit toch? Ik ben heel benieuwd waar jullie geluk uit halen! En ik hoop dat jullie allemaal gelukkig zijn of anders heel snel worden. Weet je waar ik trouwens ook heel gelukkig van word? Dat je deze blog hebt gelezen!

-IK-