Fit met IK
Fit met IK Sport

Fit met IK #155: Luisteren naar je hoofd of naar je lichaam?

14/02/2022

Soms heb ik een beetje ruzie met mezelf. Mijn hoofd zegt dan iets anders dan mijn lichaam. Gelukkig ben ik nu wel zo verstandig om mijn lichaam ook echt serieus te nemen. Verder ging het best prima in deze Fit met IK… Lees je mee?

MAANDAG: Kracht
Na een verschrikkelijk slechte nacht (zo verschrikkelijk dat ik pas rond 03.00 uur sliep), heb ik eerst mijn lijstje afgewerkt. Ik begon opeens over van alles te malen en er schoten dingen in mijn hoofd die ik nog moest doen. Dat snel afgewerkt en dat gaf zoveel rust. Er stond sowieso een training op het menu, maar ik ben blij dat ik die erna heb gedaan. Het viel mij mee dat de training enorm goed verliep! Ik had het na zo’n nacht namelijk helemaal niet verwacht. Ik vind het echt heerlijk om weer zo bezig te zijn met sporten en voeding daarnaast. Zo gaan we weer de goede kant op!

maandag

WOENSDAG: Kracht
Het ene moment heb ik niks op orde, het andere moment alles. Woensdag ochtend is mijn vrije ochtend en nadat ik mijn lessen had gemaakt en mijn nagels weer zijn gedaan… Was er zelfs nog tijd voor een training! Daar was ik erg blij mee en ook deze keer ging het heel erg goed. Nog steeds pak ik wat gewicht erbij en vanaf volgende week moet dat helemaal omhoog gaan schieten. Dus dat gaan we zien! Deze training zit er in ieder geval op en is ook helemaal goed gegaan.

woensdag

DONDERDAG: Uhm
Weer een paar uur in de ochtend vrij, dus tijd om te trainen. Dat dacht mijn hoofd in ieder geval. Maar nadat ik bezig was met mijn tweede oefening zei mijn lichaam heel wat anders. Eindelijk kwam de moeheid van die slechte nacht eruit. Ik heb dus ook besloten om maar gewoon toe te geven aan die vermoeidheid en lekker op de bank te ploffen. Dan doe ik na mijn dansles nog wel wat aan trainen… Maar ook dat heb ik niet gedaan. Een avond in de rust, dat was wat ik echt nodig had.

Daarnaast had ik ook nog een gesprek in de sportschool met mijn coach! Ook voor hem had ik een lijstje gemaakt met allemaal vragen die ik had. Wat betreft voeding maar ook over het sporten. Vanaf de volgende Fit met IK ga ik trainen met een riem en straps… Maar daar zal ik jullie binnenkort meer over vertellen!

Het was een volle Fit met IK, niet helemaal qua sporten, wel qua werken en afspraken. In de volgende duiken we gewoon weer goed de sportkamer in… Want o wat vind ik het trainen leuk!

-IK-