stoofschotel met rijst en tonijn
Food Recepten

Kokkiekookt: Stoofschotel met rijst en tonijn

11/02/2022

Deze blog is vers van de pers! Woensdag lag het op mijn bord en vandaag het recept. Dit was zo ontzettend lekker en vullend, dus ik wilde jullie niet langer laten wachten. Iedereen moet weten van deze stoofschotel met rijst en tonijn. Vooral lekker winters en lekker warm, ik ben gek op stoofpotjes. Wij vonden dit een hele lekkere smaak hebben… Dus vandaag in Kokkiekookt: Stoofschotel met rijst en tonijn.

Wat heb je nodig?
Voor twee personen (517 KCAL per persoon)
– 1 rode ui
– 1 el olijfolie
– 1 rode paprika
– 1 teen knoflook
– 1/4 tl paprikapoeder
– 1 tl gemalen komijn
– 400 gr kikkererwten in blik
– 400 gr tomatenblokjes
– 145 gr tonijnstukken in water
– 100 gr basmati rijst

stoof

Het lijkt een hele lijst, maar er zullen best al wat dingetjes in je kast liggen voor deze stoofschotel met rijst en tonijn. Daarnaast is het ook nog eens super simpel om te maken. Dus laten we gelijk aan de slag gaan!

Wat moet je doen?
STAP 1: Snijd de rode ui en bak deze zo’n 5 min
STAP 2: Ook de paprika en de knoflook mogen gesneden worden en voeg deze bij de ui samen met de paprikapoeder en komijn, bak dit ook zo’n 5 min
STAP 3: Kook de rijst volgens verpakking
STAP 4: Spoel de kikkererwten af met koud water en voeg dit samen met de tomatenblokjes toe
STAP 5: Breng dit aan de kook en laat het 8 min stoven op laag vuur met de deksel erop
STAP 6: Laat de tonijn uitlekken en voeg deze eraan toe. Breng alles eventueel op smaak met peper en zout
STAP 7: Gooi alles bij elkaar, eventueel een beetje citroensap erover en aanvallen!

Zo simpel kan het zijn, een stoofschotel met rijst en tonijn. Het rijmt ook nog!

-IK-