Dit is al even geleden dat we dit hebben gegeten (helaas), maar o wat is dit lekker! De combinatie van tomaat, zoete aardappel, bonen en feta is niet normaal. Je moet er wel even de tijd voor nemen, maar dan heb je ook echt wat… En je zit ook echt wel vol van deze zoete aardappel ovenschotel! De laatste tijd weinig recepten met zoete aardappel omdat we het in het begin zo vaak aten dat het Niels’ neus een beetje uitkwam. Gelukkig mag ik het langzaam weer een beetje opbouwen. Dus Kokkiekookt: Zoete aardappel ovenschotel met bonen uit het boek: Lekker & Simpel.
Wat heb je nodig?
Voor twee personen (689 KCAL per persoon)
– 300 gram sperziebonen
– 500 gram zoete aardappel
– 200 gram kipgehakt
– 200 gram tomatenblokjes
– 1 ui
– 1 teen knoflook
– 75 gram tomatenpuree
– 100 gram feta light
– 1 tl tijm
– 1 el gedroogde basilicum
Huh ik lees feta, maar ik zie het helemaal niet! Dat klopt, in deze zoete aardappel ovenschotel was bij ons helaas de feta op dus gebruikte we wat plakjes kaas… Maar ik vind hem zelf met feta nog lekkerder! Je kan hem maken zoals jij wil, want je kan natuurlijk ook het gehakt weghalen uit deze zoete aardappel ovenschotel.
Wat moet je doen?
STAP 1: Verwarm de oven voor op 200 graden
STAP 2: Schil de zoete aardappel, snijd in stukjes en kook dit ongeveer 15 minuten
STAP 3: Maak dan de bonen schoon en kook deze zo’n 10 minuten apart
STAP 4: Giet de zoete aardappels af, bewaar wat kookvocht en breng op smaak met peper en zout
STAP 5: Snijd de knoflook en ui fijn en fruit een aan
STAP 6: Voeg na 2 minuten het gehakt en de kruiden toe en bak dit rul
STAP 7: Doe daarna de tomatenpuree erbij en bak dit 1 min mee
STAP 8: Doe dan nu de tomatenblokjes en de sperziebonen erbij
STAP 9: Pak een ovenschaal en doe hier een laagje zoete aardappel in, daarna het bonen mengsel en daarna de rest van de zoete aardappel. Maak het af met wat feta aan de bovenkant.
STAP 10: De gehele ovenschaal mag voor 20 minuten in de oven, verband niet je vingers en schep lekker veel op!
Kunnen we al eten? Zeker een gerecht wat ik op tafel zou zetten als ik eters zou krijgen. Moeten ze natuurlijk wel van een zoete aardappel ovenschotel houden… Niet iedereen is gek op zoete aardappel, maar ik echt wel!
-IK-