Poké Bowl
Food Recepten

Kokkiekookt: Poké Bowl met lekkere verse ingrediënten

28/01/2022

Wat hebben wij dit vaak gegeten toen wij net gingen samenwonen, Poké Bowl! Lekker, makkelijk en het staat zo op tafel. Iedereen kan eten wat hij/zij lekker vindt en er zijn heel veel mogelijkheden. Daarnaast verbaasde het mij dat het eigenlijk ook best gezond is. Op de manier hoe ik hem eet en maak dan hè?! Als je hele andere producten gebruikt kan het een hele andere kant op schieten. Maar vandaag kook IK. Kokkiekookt: Poké Bowl met lekkere verse ingrediënten.

Wat heb je nodig?
Voor twee personen (490 KCAL per persoon)
– 150 gram basmati rijst
– 4 el sojasaus minder zout
– 200 gram mango
– stuk komkommer
– 1/2 avocado
– 50 gram fijn gesneden winterpeen
– pakje zeewier salade
– bakje sojabonen
– 150 gram gerookte kipfilet reepjes

Poké Bowl

Best wat spullen voor deze Poké Bowl, maar het is echt zo gepiept. Binnen no time staat dit gerecht op tafel. Wat ik al zei, je kan alles vervangen voor wat je zelf lekker vind. Zo doe ik er eigenlijk altijd nog een beetje verse rode kool doorheen (ook leuk voor de kleur), maar dit was er even niet. Ik ben gek op de zeewier salade en mango door de Poké Bowl is zo lekker! Eet je geen kip? Kan je altijd kiezen voor zalm of tonijn. Eet je dat ook niet? Dan laat je het helemaal weg. Het is jouw Poké Bowl. Maak er je eigen feestje van!

Wat moet je doen?
STAP 1: Kook de rijst volgens verpakking (10 min en even afgedekt laten staan)
STAP 2: Snijd alle groentes die nog gesneden moeten worden (zoals komkommer avocado en mango)
STAP 3: Als de rijst een beetje is afgekoeld gebruik je dit als bodem en kleed je de rest van je bord aan hoe jij wil!
STAP 4: Giet als laatste 2 el sojasaus erover en je bent er helemaal klaar voor
STAP 5: Op de foto’s ziet het er natuurlijk perfect uit, ik ga daarna alles heel hard door elkaar heen roeren en dan eet ik het op. Maar dat staat natuurlijk niet zo leuk.

Je kan tegenwoordig heel veel Poké Bowls bestellen, maar je kan het dus zelf heel makkelijk maken! Zeker een keertje doen dus. Wat doe jij allemaal door je Poké Bowl?

-IK-