Voordat we gaan beginnen, credits naar Niels. Want ja, ik kan ook koken en groente snijden en in de pan gooien, maar als het op vlees en vis klaarmaken komt… Dan is Niels hier toch wel de held. Zo ook bij deze Andijvie stamppot, de winter editie. Ik had de combinatie zelf niet gemaakt, maar we zagen het ergens voorbij komen en wilden het graag proberen. Dat pakte positief uit! We gaan dit (hopelijk) snel weer eten. Zoals de echte fan weet, heb ik ook al een zomer editie geschreven. Maar je mag natuurlijk zelf weten wanneer je dit eet en maakt. Al draai je het om! Kokkiekookt: Andijvie stamppot, de winter editie.
Wat heb je nodig?
Voor twee personen (429 KCAL per persoon)
– 250 gram fijn gesneden andijvie
– 2 kabeljauw filets
– 2 trotstomaten
– 300 gram geschilde aardappels
– 1 ui
– 300 gram knolselderij in blokken
– 2 el bloem
– Becel bakboter
Ik krijg gewoon honger terwijl ik dit aan het schrijven ben. Even Niels lief aankijken en hopelijk staat dit volgende week weer op ons menu. Zo zie je maar dat het helemaal niet moeilijk hoeft te zijn om lekker te eten… Lees maar verder over deze andijvie stamppot!
Wat moet je doen?
STAP 1: Snijd de andijvie fijn, was deze goed en laat hem uitlekken (ja mensen, zelf snijden is altijd lekkerder en beter)
STAP 2: Schil de aardappels en de knolselderij
STAP 3: Kook de aardappels en de knolselderij ongeveer 20 minuten
STAP 4: Snijd ondertussen de tomaat grof en de ui in fijne ringen
STAP 5: Bak de ui op en doe daarna de tomaat erbij
STAP 6: Dan nu de vis, dep de vis droog, bedek hem met bloem en bak deze in een beetje boter
STAP 7: Stamp de puree, doe de andijvie erbij en laat dit nog even op het vuur staan (heel even)
STAP 8: Andijvie stamppot op je bord, extra groentes erop en de vis bovenop… En genieten!
Zo simpel is het, deze Andijvie stamppot winter editie. Dus ik zou zeggen: Maken, Eten en Herhalen!
-IK-