Parijs in één dag
IK Uitstapjes

Parijs in één dag?! Dat kan ook!

12/01/2022

Eindelijk is het weer tijd voor een uitstapje! Dat heeft ongelofelijk lang geduurd. Maar dat wilden we gewoon zo graag. Je weet het, Niels en ik deden Rome in één dag, nu is Parijs aan de beurt!

Voordat we gaan beginnen zal ik ons even voorstellen! Een tijdje geleden was ik aan het afspreken met mijn beste vriendinnetje Lisanne, het was alweer te lang geleden dat we iets van een stedentrip hadden gedaan. Daar moest verandering in komen! Maar eigenlijk wilden we onze lieve vriendjes (mijne Niels en die van haar Mick) niet achterlaten… Dus besloten we gezellig met z’n vieren te gaan! Na wat etentjes werd uiteindelijk besloten dat het Disney ging worden en daarvoor nog een dagje Parijs. Heel tof! Laten we daar vandaag mee beginnen. Want Parijs in één dag? Dat kan zeker!

lichtjes

Niels zit in de auto’s, dus het vliegtuig was al gelijk geen optie. Donderdagochtend vertrokken we vroeg (04.30 uur) richting Parijs. Last minute besloten om twee fietsen mee te nemen, want zo kan je veel meer zien dan te voet! Dus daar gingen we, de auto volgeladen met koffers, heel veel eten en twee fietsen. Heel slecht geslapen, want er komt toch een beetje spanning bij kijken. Niet of er genoeg te eten is, maar meer dat je je niet wil verslapen! We deden namelijk Parijs in één dag.

Moulin Rouge

Toen we aankwamen in Parijs hebben we de auto in een parkeergarage gereden (dicht bij onze accommodatie) en zijn we de fietsen gelijk opgestapt. Mick had een fietsroute uitgestippeld zodat we veel verschillende plekken zouden zien. Zoiets moet je namelijk niet aan mij vragen, dan zie je vijf keer hetzelfde… De Moulin Rouge en de liefdesmuur vielen een beetje tegen, maar daarna begon het echte werk! De Sacre Coeur is wel echt een fantastisch mooi gebouw, dus daar zijn we wel even naar binnen geweest en genoten van het mooie uitzicht. Dat kostte wel een paar trap treden en een flinke klim voor onze fietsers!

Arc

Geen tijd maar vooral ook geen zin om van onze koppen een schilderij te maken… In de buurt wordt dat namelijk veel gedaan. Maar wij gingen door naar iets veel belangrijkers: eten! Ontzettend lekker geluncht bij een tentje en daarna konden we weer door. De jongens even bijkomen, want Lisanne en ik zaten natuurlijk lekker achterop. Laat dat lekkere trouwens op een gegeven moment maar achterwege, maar toch. We mochten niet klagen! Vooral niet omdat steeds meer het zonnetje begon te schijnen, heerlijk. Parijs in één dag, maar wel een hele mooie!

groepsfoto

Zo kwamen we langs de Notre Dame en het Pantheon. Je leest het goed, langs, we zijn even gestopt voor de foto’s maar hadden niet echt de behoefte om bij het Pantheon naar binnen te gaan. Ik wilde namelijk wel eens even op de foto met die Eiffeltoren! Trouwens, we hebben ook het restaurant van Emily in Paris gezien! Helaas was Gabriel er alleen niet. Weet je niet waar ik het over heb? Ga je schamen en ga het kijken, fantastische serie.

Emily in Paris

En ja hoor, uiteindelijk vonden we de Eiffeltoren! Ook niet op of in geweest, een foto was al genoeg. Niet vergeten dat we al rond 03.30 uur uit bed waren en dat we dus al best gesloopt waren. Toch nog even langs het Louvre, want dat zat toch in de buurt. Ondertussen was mijn focus van de Eiffeltoren verplaatst naar macarons, maar daar kom ik zo nog even op terug. Mick had nog wel meer punten waar we langs konden, maar we besloten toch om naar onze kamer te gaan.

Eiffeltoren

Dus wij naar onze accommodatie, spullen droppen en daar zijn we allemaal heerlijk in slaap gevallen. Dat was ook wel hard nodig, want natuurlijk hadden we ook nog een avond programma! Eerst ergens heerlijk gegeten, maar echt heerlijk! Ik had risotto met pompoen en een taartje, niet normaal lekker. Het kaartje van het restaurant had ik bewaard, maar ben ik nu even kwijt (natuurlijk). Als ik hem vind, deel ik de link. Met een volle buik door naar de Arc du Triomphe, dat ontzettend mooi verlicht was. Sowieso alles buiten eigenlijk! Ontzettend mooi. Maar waar we echt voor kwamen was de licht show bij de Eiffeltoren.

food

Heel eerlijk? Daar hadden we wel iets meer van verwacht! Het was zeker mooi, maar echt een show was het niet. Het was gewoon de Eiffeltoren met wat flikkerende lichtjes. Daarvoor nog wel de lekkerste macarons ever kunnen scoren! EINDELIJK! Ik keek mijn ogen uit in de winkel en moest natuurlijk zo’n grote proberen. De kleintjes bleven natuurlijk ook niet achter, dat snappen jullie wel.

macaron

Eenmaal in het appartement waren we helemaal gesloopt en zijn we snel gaan slapen… De volgende dag stond namelijk Disney op de planning! Daarover lezen jullie volgende week meer. Dit was in ieder geval Parijs in één dag. Shoutout naar Mick, voor de perfecte route. Ook naar Niels, die mij de hele dag rond heeft gefietst. En natuurlijk ook een shoutout naar Lisanne, want van haar heb ik twee extra macarons gekregen (sorry Mick).

-IK-