samenwerkingen via Instagram
IK Samenwerkingen

Zo kom IK aan mijn samenwerkingen via Instagram en mijn blog

05/01/2022

Zoals je in mijn vorige blog hebt kunnen lezen, schreef ik over hoe ik mijn volgers heb laten groeien… Vandaag gaan we verder over mijn samenwerkingen via Instagram en mijn blog! Want stel je volgers groeien, dan kan je wel eens benaderd worden door bedrijven. Bij mij is namelijk niet alles zo komen aanwaaien, je moet er wel een beetje hard voor werken natuurlijk. Laat ik ook nog een benadrukken dat je dit moet doen omdat je het LEUK vind, niet voor al die ‘gratis’ spullen. Maar goed, ik neem je vandaag mee in hoe het bij mij is gaan lopen.

DIKKE KORTING.
Mijn aller eerste samenwerking was met Saint London XVI. Ik wist niet wat mij overkwam en ook helemaal niet hoe dit werkte. Op dit moment had ik denk ruim 1.000 volgers, nog niet echt veel dus. Maar ik was helemaal verrast en kon hier geen nee tegen zeggen. Zij boden mij een goede korting aan op hun horloges en ik besloot om dit te proberen… Kon geen kwaad toch?! Mijn zusje draagt dit horloge overigens nog met veel plezier! Dit bieden bedrijven dus soms aan. Je krijgt een product met heel veel korting, maar je moet altijd zelf geld bij betalen. Denk er dan aan of je het product echt gaat gebruiken. Zoals ik al zei, mijn zusje loopt nu met dit horloge en ik niet. Dit wordt mij nog wel eens aangeboden, maar hier ga ik eigenlijk niet meer op in. Of dit moet gebeuren bij een nieuwe iPhone, maar dat zal wel niet (helaas).

GRATIS.
Hoe meer je volgers gaan groeien, hoe meer je benaderd wordt door bedrijven. Zo werkte het bij mij tenminste. Op den duur worden producten niet meer met korting aangeboden maar gratis in ruil voor een post en/of story. Kijk, hier worden we blij van. Check altijd eerst even het bedrijf na. Hoef je niet opeens dikke verzendkosten te betalen en werken je medevolgers eventueel al met die bedrijf samen? Maar het aller belangrijkste… Past dit bij jou? Is het iets wat je al gebruikt? Of iets waar je al van hebt gehoord? Het lijkt mij niet de bedoeling dat je opeens alles wat gratis gaat aannemen. Dat komt niet heel erg geloofwaardig over en wat moet je met al die spullen? Je Instagram wordt één grote reclame en veel mensen (waaronder ik) vinden dat irritant. Zorg ervoor dat je goede foto’s hebt van hoge kwaliteit en dat je dankbaar bent, want dan kan het nog wel eens op iets leuks uitlopen.

LOPENDE SAMENWERKINGEN.
Het kan zijn dat bedrijven erg tevreden zijn over de samenwerking en dat dit maandelijks terug komt. Zo heb ik lopende samenwerkingen met Supspace, MyProtein en FITT Wear, niet de minste merken dacht ik zo. Bij deze merken mag ik elke maand voor een bepaald bedrag wat spullen uitzoeken. Maar ook van ICIW heb ik al heel wat spullen in de kast hangen. Dit zijn allemaal merken waar ik 100% achter sta en waar ik elke dag gebruik van maak. Het leuke? Bij deze merken verdien ik zelfs wat als je via een link met mijn code besteld (deze vind je op mijn website). Ik ben al dankbaar voor alle spullen elke maand, maar dit is een leuke bijkomstigheid! Voor iDeal of Sweden word ik ook vaak uitgenodigd, maar hier maak ik nog weinig gebruik van.

Maar nu komt de echte vraag: Hoe kom IK aan de samenwerkingen via Instagram en mijn blog? Eigenlijk is het heel simpel. Door de meeste bedrijven ben ik zelf benaderd! Via een berichtje op Instagram of via een e-mail adres dat er op mijn Instagram staat. Ik heb hier speciaal een nieuw adres voor aangemaakt, zodat ik alles goed uit elkaar kan houden. Soms moet je dus ook een beetje geduld hebben. Af en toe kan het ook helpen om zelf een berichtje te sturen! Why not? Je kan het altijd proberen! MyProtein is eigenlijk het enige bedrijf dat ik zelf een berichtje heb gestuurd en dat heeft gewerkt. Ik denk dat je ook sneller benaderd wordt als bedrijven zien dat je bepaalde producten promoot, maar daar heb ik verder geen idee van! Ik weet ook niet hoe actief hashtags meer zijn. Zelf gebruik ik ze wel en daar ben ik ook al eens op gevonden.

BRANDBASSADOR & FRENDZonTour
Er is ook nog een App waar je jezelf voor kan aanmelden. Hier komen ook verschillende merken aan bod waar je jezelf voor kan aanmelden. Het merk bepaald zelf of je met hun gaat samenwerken of niet. Hier heb ik bijvoorbeeld een samenwerking met Desenio gehad maar ook met NA-KD . Ik besteed hier alleen de laatste tijd weinig aandacht aan. Ik wil zelf ook geen wandelend reclame bord worden namelijk! Een paar weken geleden ben ik gevraagd door FRENDZonTour, om mij bij hun aan te melden. Dat heb ik dus gedaan en zij sturen mij regelmatig samenwerkingen op waar je dan aan mee kunt doen. Als je dit doet, hoor je snel daarna of je bent ingeloot of niet. Ik heb mij nu twee keer aangemeld voor iets, maar helaas nog niet ingeloot! Hier kan ik dus nog niet veel over vertellen verder jammer genoeg.

VIA MIJN BLOG.
Hier komen de minste samenwerkingen binnen. Vaak schrijf ik zelf blogs over bedrijven waar ik mee samenwerk, maar heel af en toe komt het voor dat bedrijven mij benaderen via mijn blog. Zo deed Hunkemöller dat bijvoorbeeld al twee keer! Kijk dat is wel heel leuk! Wat ik ook al zei, je moet dit doen omdat je het leuk vind. Dan blijft het oprecht en dat is wat mensen willen.

Zo krijg ik mijn samenwerkingen via Instagram en mijn blog. Heb je nog vragen? Stel ze gerust!

-IK-