Fit met IK
Fit met IK Sport

Fit met IK #149: Nieuw jaar, nieuw schema, zere billen

03/01/2022

Nog een oudĀ  Fit met IK schema in 2021, maar we beginnen in 2022 gelijk met een nieuw schema! Dat zorgde voor extra motivatie en extra zere billen. Met oliebollen in mijn buik beginnen we weer aan een mooi en bijzonder nieuw jaar.

MAANDAG: BodyPump
Die dag erop moest ik deze Live geven, dus ik besloot hem zelf even te doen. Checken of ik alles nog weet zodat ik daar niet met een mond vol tanden stond. En ik wist alles nog! Ik had het wel echt zwaar en heb de hele les gedaan. Meestal sla ik wat over, maar de hele les ging zo voorbij. Dat is dus een goed teken. Zoals ik al zei, ik had het echt zwaar en dat voelde ik dinsdag tijdens de les ook nog goed. Maar wel goed dat ik dit thuis gewoon kan blijven onderhouden… Je weet nooit wanneer je weer aan de bak mag! Het blijft gewoon een top les, je traint van alles en de muziek is zo fijn. De meeste nummers dan, er zit altijd wel iets tussen waarvan je denkt… Deze hoeft niet van mij. Al is dat maar 5 minuten en wordt het snel gecompenseerd.

maandag

DINSDAG: Kracht
Nou ja, soort van dan. Ruim een half uur bezig geweest. Zoals je al hebt kunnen lezen deed ik maandag en dinsdag ochtend BodyPump. Dit voelde ik hier ook nog steeds. Na drie oefeningen was ik er klaar mee. Wel goed zwaar kunnen trainen, maar daarna was ik op. Dan kan je wel door duwen, maar ik besloot om dat maar even niet te doen. Toch trots op mijzelf, want elke week word ik steeds sterker. Dat gevoel is echt onbeschrijflijk. En een korte workout is natuurlijk beter dan helemaal niks.

dinsdag

WOENSDAG: XCORE
Weer een hele tijd geleden, maar ik besloot de XCORE buis er weer eens bij te pakken. Het is niet verkeerd om nog een beetje extra aan je conditie te doen. Bovendien had ik ook nog lichtelijk spierpijn van de BodyPump, dus niet te heftig. Het was echt een fijne les (de nieuwste) en de tijd vloog dan ook zo voorbij. Dat geeft altijd een fijn gevoel, als je de hele tijd op de klok gaat kijken is het niet echt best. Dat was gelijk ook de laatste workout van 2021. Hierna heb ik twee dagen hard gewerkt en heb ik gevraagd aan nieuw trainingsschema aangevraagd. Deze kreeg ik vrijdag binnen, dus zaterdag kon ik niet wachten om hem uit te testen!

woensdag

ZATERDAG: Kracht Lower Body
Een hele rits met nieuwe en oude oefeningen die ik zelf in kan delen. Of in Full Body of in lower en upper body. Ik besloot deze week voor het eerste te gaan. Ik heb nu toch tijd zat om te trainen. Deze manier van trainen heb ik nog niet zo vaak gedaan, omdat ik ook dacht dat ik lower body echt niet leuk vond. Dit is inmiddels veranderd, want ik vond het echt wel leuk! Ook al gingen mijn benen en billen tijdens de training half dood, het voelde aan de andere kant zo goed. Tijdens de training voelde ik de spierpijn al opkomen, hier zou ik last van krijgen morgen. Maar dat is zeker niet verkeerd, fijn zelfs. Een goed begin van een nieuw jaar, een nieuwe Fit met IK! Ik weet niet of het kan, maar ik voelde mijn billen gewoon groeien haha.

zaterdag

ZONDAG: Kracht Upper Body
Mij benen konden niet meer, maar daar heb je met een upper body training niet zoveel last van. Ook hier was ik heel benieuwd naar, want oefeningen voor je bovenlichaam vind ik sowieso altijd super leuk. Weer wat nieuwe dingen en weer heel leuk. Deze training deed ik samen met Niels. We waren al best snel klaar, dus misschien moet ik de volgende keer er nog wat gewicht bijgooien. Het is sowieso altijd even wennen zo’n eerste keer. Maar ik heb er een heel goed gevoel bij en heel veel zin om steeds weer sterker te worden. Let’s go! Ik had overigens wel hele zere billen deze dag…

zondag

Een lekkere volle Fit met IK! Laten we dit proberen vol te houden in 2022. Deze Fit met IK gaan we ook zeker goed beginnen… Donderdag vertrekken we alleen naar Parijs!! Dus daar kan ik niet trainen, maar wel heel veel wandelen en andere leuke dingen doen. Ontzettend veel zin in!

-IK-