snijbonen stamppot
Food Recepten

Kokkiekookt: Snijbonen stamppot met knolselderij

31/12/2021

Wij aten eigenlijk bijna nooit snijbonen. Ik heb ze wel eens gebruikt bij een eerder recept, maar verder ook niet. Met dit recept zou ik het wel elke week lusten! Ik ben gek op deze stamppot en het is ook nog eens super gezond! Kokkiekookt snijbonen stamppot met knolselderij.

Wat heb je nodig?
Voor twee personen (288 KCAL PER PERSOON ZONDER VLEES)
– 300 gram knolselderij
– 300 gram aardappels
– 400 gram snijbonen
– 1 rode ui
– 100 gram snoeptomaatjes

Ik heb het vlees er even uitgehaald want deze balletjes op de foto zaten in mijn Kerstpakket en moesten op. Normaal zou ik deze er nooit bij eten, maar het stond wel even leuk toch? Het liefst zou ik hier magere kalkoenreepjes bij eten. Die zou ik dan bij stap 5 meebakken. Dan blijft het alsnog super laag in kcal, maar mega voedzaam en lekker!

snijbonen stamppot

Wat moet je doen?
STAP 1: Schil de aardappels en de knolselderij en snij de knolselderij in kleinere stukjes
STAP 2: Kook dit zo’n 20 minuten
STAP 3: Snijd de snijbonen fijn en kook deze ruim 10 minuten
STAP 4: De rode ui snij je in halve ringen en de tomaten halveer je
STAP 5: Bak deze even op
STAP 6: Stamp de aardappels en knolselderij en doe hier de snijbonen en de ui met tomaten bij en dat was hem dan! Je snijbonen stamppot met knolselderij.

Aan de slag met deze snijbonen stamppot met knolselderij dus! Die knolselderij heb ik geleerd van mijn moeder, het liefst doe ik het nu door elk gerecht heen, maar het moet natuurlijk wel lekker blijven! Zo’n hele knolselderij is best een ding, maar dit kan je ook super goed invriezen.

-IK-