Fit met IK
Fit met IK Sport

Fit met IK #148: Wat gaan we nu precies doen?

27/12/2021

Het was een heftig weekje, dat zeker. Vooral voor deze Fit met IK. Natuurlijk drukte in de winkel van mijn ouders, maar ook omdat ik nog niet echt wist wat ik met de dans en sport lessen ging doen. Maandag werd er toch besloten dat ik dinsdag en woensdag buiten dansles mocht geven. Super leuk! Maar ook super koud natuurlijk. Weer even schakelen en daar moet ik altijd even aan wennen. Uiteindelijk een hele geslaagde week, maar liep de Fit met IK toch even anders dan gepland. We hebben het weer overleefd en volgende week zitten we alweer in het nieuwe jaar! Maar nu eerst deze even afmaken…

MAANDAG: Kracht
Normaal natuurlijk BodyPump op de maandag avond, maar nu even niet. Daarom gaan Niels en ik sowieso op maandag zelf trainen in onze home gym! Dit is super fijn en gaat heel goed. Ik vind het samen trainen nu ook echt heel leuk… Soms kon ik nog wel eens zeuren als het mij niet snel genoeg ging, maar ik begin steeds beter in te zien dat rust ook niet verkeerd is! Hoe meer rust je neemt, hoe minder snel ik verzuur raak en dat is toch wel chill. Ik word sterker en dat is zo’n mooi proces. Niet alle oefeningen gedaan, want sommige vind ik echt niet leuk. Daar moet ik de volgende keer toch even doorheen. Want ik vond eerst de split squat ook vreselijk, maar nu begin ik het steeds leuker te vinden. Het is denk wel tijd voor een ander schema dus misschien maar even een trainer vragen voor een nieuw schema!

maandag

DINSDAG: BodyPump
Omdat ik weet dat ik niet zo heel veel tijd heb om te trainen verder deze week… Knalde ik na mijn buiten danslessen nog heel even ruim een half uurtje BodyPump erachter aan. Ook lekker thuis. Want stel ik mag straks weer, wil ik niet vergaan van de spierpijn. Hier ook wat overgeslagen, want ik moest ook nog even snel iets doen voor 17.00 uur. Beter dan niks! Of het een goed idee was, geen idee. Maar het voelde wel even goed.

dinsdag

Vanaf woensdag werd het een werk marathon. Vroeg beginnen, veel schakelen en donderdag en vrijdag de hele dag bij mijn ouders. Geen tijd om daarvoor of daarna te trainen en dat is helemaal niet erg. Het leek mij ook niet echt verstandig daarnaast. Met Kerst lekker aan het genieten van alles, maar gister besloten Niels en ik toch nog even om naar buiten te gaan…

ZONDAG: Wandelen
Best wel een heel stuk ook! Het is echt fijn om even al dat eten te laten zakken en in beweging te komen. In een hele workout had ik niet genoeg motivatie, maar naar buiten is ook niet verkeerd. Stiekem willen we heel graag een hond, dus dan kunnen we alvast even oefenen. Het weer was heerlijk (als je je goed had aangekleed), dus dit was echt even goed en gezond. Ik ben al heel blij dat ik mij deze Kerst een beetje heb weten in te houden. Zo lag ik niet met buikpijn op de bank omdat ik zo vol zat. Daar ben ik namelijk heel goed in. Deze dagen waren perfect en ik heb er enorm van genoten.

zondag

Eens kijken of we de rest van het jaar ook mooi kunnen afsluiten! Dat is in ieder geval wel het plan en dat deze IK steeds fitter en sterker wordt. Dat was dan een soort van de laatste Fit met IK van dit jaar…

-IK-