volgers laten groeien op instagram
IK

Zo heb IK mijn volgers laten groeien op Instagram

17/11/2021

Het is misschien wel een dingetje waar heel veel mensen de laatste tijd mee bezig zijn. Volgers laten groeien op Instagram. Hoe meer volgers, hoe meer samenwerkingen en misschien dat je er ook wel geld mee kan gaan verdienen. Laten we in ieder geval bij het begin beginnen! Dat is namelijk altijd een goed idee. Ik krijg steeds vaker de vraag hoe ik mijn volgers heb laten groeien op Instagram. Mijn antwoorden zijn altijd open en eerlijk en al heb ik ook niet de meeste volgers, ik ga jullie in ieder geval meegeven wat voor mij werkt. Zo heb IK mijn volgers laten groeien op Instagram.

JE PROFIEL.
Dit moet gelijk overzichtelijk en duidelijk zijn. Ik haat het als mensen alles in lange zinnen neerzetten en alles achter elkaar plakken. Kort en krachtig, dat is wat mensen lezen. Dus wat doe je en waar sta je voor? Ik doe een hoop, dus zo’n bio vind ik nogal lastig. Ben je meer van sport, dat staat hier sowieso iets over in wat dat duidelijk maakt, als je gaat voor styling ga je gelijk een hele andere kant op. Bij mij bestaat mijn bio uit een paar woorden van wat ik doe en wat kortingscodes, want zo zien mensen voor welke merken je staat. Daarnaast heb je een pakkende profiel foto nodig waar je duidelijk ziet dat jij hebt bent en wat je uit wilt stralen.

CONTENT.
Niet geheel onbelangrijk, hier draait het namelijk om. Zo ga je je volgers laten groeien op Instagram. Zijn je foto’s onscherp en niets zeggend, dan wordt het lastig. Lijkt mij in ieder geval dan. Ik heb een hele tijd ‘leuke foto’s geplaatst… Maar op een gegeven moment begon ik goed na te denken. Ik sport en dans eigenlijk alleen maar, die leuke outfit draag ik alleen maar op zondag. Toen ben ik meer sport content gaan delen, want daar heb ik ook iets over te vertellen! Zorg ervoor dat je scherpe foto’s plaatst. En ja, dan moet je misschien investeren in een nieuwe telefoon, een nieuwe camera of een fotograaf (niet allemaal tegelijk hoor). Maar je zult zien dat je bereik groter gaat worden. Sta op de foto’s zoals jij je goed voelt en niet geheel onbelangrijk, hoe jij bent. Je moet je niet voordoen als iemand anders, want dat gaat niet werken. Mijn foto’s bewerk ik altijd hetzelfde met de app Lightroom, daarover straks meer. Daarnaast is je beschrijving bij je foto ook belangrijk. Schrijf iets persoonlijk, iets wat je bezig houd en stel misschien een vraag. Daar reageren mensen vaak op!

CONNECT.
Het lijkt heel erg op de vorige titel, maar het is iets heel anders. Je hebt bepaald waar je voor staat en je foto’s zijn te gek. Nu komt misschien wel het kopje waar de meeste tijd in zit. Ga op zoek naar de mensen met dezelfde passie en volg ze. Ik vond het in het begin best vreemd om mensen te volgen die je niet kent, maar ik ken Chantal Janzen ook niet persoonlijk en toch volgde ik haar al. Volgen alleen is niet genoeg. Reageer op foto’s van accounts die jij tof vind. Stellen ze een vraag? Geef daar antwoord op en laat zien dat je leest wat ze schrijven. Dus niet alleen maar emoticons, maar echt een paar woorden. Dit is echt heel belangrijk! Mensen gaan je dan zien, gaan je profiel bekijken en wie weet gaan ze je terug volgen. Daar doe je het in ieder geval voor. Wie weet reageren ze ook bij jou, gaan ze je taggen in dingen en zo wordt je bereik steeds groter.

POSTEN.
De tijd of de dag dat je je foto plaatst, kan ook nog wel eens schelen. Hier heb ik helaas niet echt een goed antwoord op. Ik doe eigenlijk ook maar wat en post wanneer ik tijd en zin heb. Het moet vooral ook leuk blijven. Als je merkt dat veel mensen die je volgt op maandag om 08.00 uur iets posten, dan is dit een goed moment om dit ook te doen. Op dat moment zijn er namelijk veel mensen online en is de kans om te connecten groter. Ik gebruik ook bijpassende hashtags maar ook daar heb ik zelf weinig ervaring mee. Als er mensen dan reageren op je foto, reageer terug. Bedank ze, stel ze een vraag of reageer gewoon op wat ze hebben gezegd. Zo hebben ze het gevoel de je ze ziet, hoort of leest (whatever).

INVERSTEER.
Hier hebben we het al even over gehad. Investeer in een goede camera (of iets met een goede camera) of een fotograaf. Met een fotograaf heb je gelijk een aantal goede foto’s die je kunt plaatsen en het is altijd fijn om iets achter de hand te hebben. Zo heb ik een hele tijd terug ook geïnvesteerd in een filter. Via Google kan je ontzettend veel pre-sets kopen waarmee je content één geheel word. Dat vind ik vooral heel tof om te zien. Het moet natuurlijk niet te zijn, maar een beetje filter is oké, olé olé. Het is een hele kleine aankoop, maar je hebt er ontzettend veel plezier van. Zo heb ik in ieder geval en een jaar zelf geen sportkleding meer gekocht omdat ik ontzettend veel mooie setjes heb gekregen!

GEDULD.
Je hebt deze blog gelezen dus nu volgers laten groepen op Instagram. Denk je dat mijn volgers van 300 zomaar naar bijna 4.000 zijn gegaan? Echt niet! Ik ben echt al een paar jaar heel druk bezig. Geduld hebben en jezelf blijven. Dat zijn misschien wel de beste tips. Je kan niet verwachten dat na je eerste paar ‘goede’ posts je volgers gelijk door het plafond gaan. Als dit wel zo is, hoor ik het graag! Waar het vooral om gaat? Dat je leuk vind wat je doet. Het connecten met je mensen, foto’s plaatsen en andere helpen en inspireren. Dan doe je dit voor de goede reden. Als je het alleen maar doet voor de samenwerkingen, dan gaat dit helaas niet werken. Blijf hard werken, blijf gaan voor wat je staat en doe vooral wat jij leuk vind. Want dat lieve mensen, is het aller belangrijkste!

-IK-