gebakken aardappels
Food Recepten

Kokkiekookt: Zelfgemaakte gebakken aardappels

12/11/2021

Wij aten dit toen wij net samen gingen wonen heel vaak, de laatste tijd veel minder. Maar zeker een recept om met jullie te delen. Eigenlijk is het super simpel en heel lekker, die gebakken aardappels. De meesten mensen kiezen vaak voor kant en klaar, maar het is helemaal niet zo moeilijk! Kokkiekookt zelgemaakte gebakken aardappels.

Wat heb je nodig?
Voor twee personen (362 KCAL per persoon)
– 500 gram Friesland (licht kruimig) aardappels
– Cajun kruiden
– Olijfolie
– Boter

Natuurlijk eet je niet alleen gebakken aardappels, hier kan je van alles bij eten! Je kan het zo gek maken als je zelf wil natuurlijk. Wij eten er vaak sperziebonen of broccoli bij met een vegetarische snack. Maar dat laat ik aan jullie over! Ik at trouwens meer bonen dan dit hoor, ik zie nu dat het er een beetje zielig uitziet…

kokkiekookt

Wat moet je doen?
STAP 1: Schil de aardappels en zorg dat je ongeveer 500 gram overhoud
STAP 2: Snijd de aardappels in gewenste vorm van blokjes
STAP 3: Kook de aardappels zo’n 5 minuten (ongeveer, zeker niet te lang)
STAP 4: Giet de aardappels af en bak ze op met een beetje olijfolie en een beetje boter
STAP 5: Doe nu de kruiden erbij, wij doen vaak alleen Cajun kruiden
STAP 6: Bak ze 15 min op middelhoog vuur en daarna iets lager nog ongeveer 15 minuten
STAP 7: Mik ze op je bord, pak een lekker sausje en natuurlijk verse groentes en geniet!

Appeltje eitje, lekker vers en zo klaar! Wij genieten elke keer weer van de zelfgemaakte gebakken aardappels. Wie weet maak je ze de volgende keer wel zelf, voordat je weer voor een zakje gaat. Niet alleen veel lekkerder, maar ook goedkoper!

-IK-