restaurant Brocante
Food IK eet bij

IK eet bij Restaurant Brocante in Doorn (voor de zesde keer)

03/11/2021

Je leest het goed, dit is niet de eerste keer dat IK eet bij Restaurant Brocante in Doorn. Elke keer als Niels en ik hier heen gaan, is dat omdat we iets te vieren hebben! Dat is eigenlijk elk jaar ons jubileum. Afgelopen keer konden we dat helaas niet vieren, omdat door Corona het restaurant alleen open was om bestellingen op te halen. Dat vonden wij iets te ver gaan… Maar nu kan het weer en daar hebben we ontzettend van genoten! Hier las je al eens eerder een blog over, maar nu komt ook restaurant Brocante in mijn nieuwe blog serie.

Voor dat je aan het voorgerecht begint, wordt je hier al verwend met een amuse (niet gegeten, want het was eend) en een heerlijk broodje. Daar genieten wij al echt van! Sowieso kan je mij heel gelukkig maken met een lekker stukje brood. Daarnaast beginnen wij ook altijd met een glaasje prosecco. Hier zijn we vanaf jaar 0 mee begonnen, het werkt nog steeds goed, dus dat houden we er lekker in! Maar nu over naar het echte werk…

STARTER.
Ik kon haast niet kiezen, maar uiteindelijk heb ik toch voor de carpaccio gekozen. Een ontzettend goede keuze, want ik heb nog nooit zulke lekkere carpaccio op. Elke hap was genieten en er zat hier dan ook truffel op. Gelukkiger kan je mij niet maken. De verhouding was precies goed. Niet teveel, maar ook zeker niet te weinig.

starter

MAIN.
Hier las ik zoete aardappel, truffel, geitenkaas, porto bello en ik was verkocht. Ook hier hoefde ik niet lang na te denken. Kennen ze mij toch aardig goed bij restaurant Brocante! Het enige spannende vond ik biet. Ik eet eigenlijk nooit bieten (omdat ik het niet zo lekker vind), maar hier durfde ik het wel aan. Die bieten hadden ze erg serieus genomen, dus mijn bord lag er best vol mee. Maar… Ik vond het gewoon lekker! Dat is misschien ook omdat zij er iets ontzettend lekkers mee maken, maar dit verraste bij positief! Keurig weer mijn hele bord leeg gegeten en ik vond het weer heerlijk! Vooral de geitenkaas was ook echt niet normaal bij restaurant Brocante.

main

DESSERT.
Een beetje lullig, want Niels wilde het Grand Dessert met mij delen. Ik had er natuurlijk graag eentje zelf gehad, maar goed. Op de kaart stonden zoveel lekkere dingen, dat ik echt niet kon kiezen. Anders was ik voor de bananen cheesecake gegaan, maar ik ben heel blij dat ik ook nog van de rest heb mogen genieten! Zo hadden we dus een stukje van die bananen cheesecake, iets met witte chocolade en limoen, red velvet en een lekker koekje. Je begrijpt dat het plankje zo leeg was, al hebben we er zeker van genoten! En ja, ik had hier veel meer van op gekund, maar zo was het wel precies goed. We zaten vol en zo blijft het lekker! Een onwijs goede keuze dus.

dessert

Elke keer krijg je hier een feestje op je bord. Het is ontzettend mooi opgemaakt en het personeel is heel vriendelijk. Wat nog leuker is… Ons jubileum is alweer bijna dus in februari gaan we gewoon weer! Tot dan restaurant Brocante.

-IK-