couscous met kikkererwten en rozijnen
Food Recepten

Kokkiekookt: Couscous met kikkererwten en rozijnen

29/10/2021

Voor het eerst dat wij een recept hebben gemaakt met couscous. De aller eerste keer was er ook even iets goed mis gegaan omdat Niels per ongeluk de quinoa had gepakt in plaats van de couscous. Dat kan gebeuren, het lijkt ook allemaal op elkaar! In het originele recept worden de groentes er ook rauw doorheen gedaan, dat vond ik niet zo’n groot succes. Dus daarom onze eigen draai! Kokkiekookt: Couscous met kikkererwten en rozijnen

Wat heb je nodig?
Voor twee personen (578 KCAL per persoon)
– 100 gram couscous
– 35 gram Fair Trade Original kruidenpasta voor Marokkaanse groentecouscous
– 2 el olijfolie
– 200 gram gesneden winterpeen
– 1 rode puntpaprika
– 1 bosui
– 200 gram kikkererwten in blik
– 25 gram rozijnen
– halve citroen

Wat een verschrikkelijk woord is dat om te typen trouwens, kikkererwten. In deze hele blog heb ik het nog geen één keer gelijk goed getypt. Ik vond dit recept (de tweede keer) wel echt verrassend lekker. Vooral met de rozijnen erdoor!

couscous

Wat moet je doen?
STAP 1: Doe de couscous in een kom en er schenk er 150 ml kokend water over
STAP 2: Voeg de kruidenpasta en 1/4 van de olie hieraan toe (roer door, dek af en laat 10 min staan)
STAP 3: Maak de paprika schoon en snijd in blokjes en snijd de bosui in kleine ringetjes
STAP 4: Spoel de kikkererwten in een vergiet onder koud stromend water en laat uitlekken
STAP 5: Bak de wortels, paprika en de bosui eventjes kort op
STAP 6: Roer na 10 min de couscous los met een vork en schep de rest van de olie, winterpeen, paprika en bosui, kikkererwten en rozijnen erdoor
STAP 7: Breng op smaak met eventueel peper en zout
STAP 8: Schep op en geniet van deze couscous met kikkererwten en rozijnen

Even een keer iets heel anders dan normaal. Couscous met kikkererwten en rozijnen. Ik ben heel benieuwd wat jullie ervan vinden!

-IK-