HYROX
Samenwerkingen Sport

I DID IT! HYROX 2021 is een FEIT! Wat een ervaring…

27/10/2021

Toen HYROX mij vroeg of ik zin had om 24 oktober mee te doen in de RAI, gingen mijn gedachten alle kanten op. Dat is vet, maar kan ik dat wel, wat een kans is dit en is dit wel iets voor mij… Dat ging allemaal door mijn hoofd in. Nadat ik HYROX half in de sportschool had nagebootst, wilde ik wel een gokje wagen. Gewoon zonder verwachtingen en kijken wat ik kon doen. Ik had meer willen trainen, maar dat ging niet aan de hoeveelheid lessen die ik de afgelopen tijd heb gegeven. Toch af en toe een gaatje gevonden om wat hard te lopen en wat oefeningen uit te proberen.

Die tijd zijn er ook heel wat gedachtes door mijn hoofd gegaan. Het ene moment kreeg ik er super veel energie van, het andere moment wist ik niet zeker of ik dit wel moest doen. Het ene moment dacht ik dat ik het makkelijk ging halen, het andere moment had ik hier heel erg mijn twijfels over. Maar ik geef niet zomaar op! Zo’n uitdaging als deze slaan wij niet zomaar af. Wat ik al zei, ik had geen verwachtingen en had mijzelf ook zeker geen tijd opgesteld. Als ik maar heel die HYROX finish over kwam, dat was voor mij het aller belangrijkste. Dat is gelukt! En zelfs met een tijd waar ik zelf versteld van stond. HYROX 2021 is een FEIT! Wat ben ik ontzettend trots op mijzelf.

selfie time

OP NAAR DE RAI.
Daar gingen we dan, zondag ochtend 24 oktober richting de RAI in Amsterdam. Samen met een collega waar ik twee keer mee getraind heb. Toch wel een tikkeltje gespannen. Waar ik het meeste bang voor was? Dat ik ging verdwalen en voor de burpees… Ik ben sowieso niet zo’n held en verdwaal zelfs in mijn eigen woonwijk, dus laat staan daar! Gelukkig was alles goed aangegeven en had ik thuis ook al heel wat mailtjes gekregen om jezelf goed voor te bereiden. Daardoor werd ik zelf al een beetje gerust gesteld door HYROX.

farmer walk

Bij binnenkomst werd je ticket gescand, kreeg je een chip voor om je enkel, je nummer werd op je arm geschreven en je kreeg een voucher om in de shop uit te geven. De voucher hebben we natuurlijk gelijk uitgegeven, want je moet jezelf wel een beetje belonen voor wat er gaat komen. Daarna even een rondje gemaakt. Waar zijn welke onderdelen, hoe ziet het eruit, hoeveel rondjes moet je rennen en vooral tussendoor heel veel plassen. Super tof om iedereen daar te zien en heel fijn dat Niels en mijn zusje mij kwamen aanmoedigen. Daar ben ik ze nog steeds heel dankbaar voor!

sled pull

DE WORKOUT.
En dan kom je er niet meer onderuit. 15 minuten van te voren richting het start punt, er wordt afgeteld, verstand op 0 en gaan! Je begint met 1 kilometer rennen en dan naar de SkiErg, deze had ik maar één keer geprobeerd en hier viel deze mij best tegen. Ik vond het best wel lang duren en gelijk werden er ook allemaal foto’s gemaakt. Als je klaar bent steek je je hand omhoog en ga je door. Weer 1 kilometer rennen en door naar de Sled Push. 75 kg naar de overkant duwen en dat vier keer heen en weer. Dit ging op zich wel aardig. Wel voelde ik verzuring in mijn benen en billen en had ik het echt wel zwaar. Door naar weer 1 kilometer rennen en naar de Sled Pull, deze vond ik wel echt heftig. Ik zag ook bij mensen om mij heen dat dit heel snel ging, maar daar liet ik mij niet gek door maken en deed dit op mijn eigen tempo. Ik moest namelijk nog even! Weer 1 kilometer rennen (ik was al lang blij dat ik steeds goed bij kon houden hoe veel rondjes ik had gedaan) en door naar de burpees.

burpees

Hier zat ik echt het meeste tegenop. 80 meter burpees waarbij je borst de grond raakt en daarna een sprong naar voren. Wat denk je? Ik ging als een speer! Langs allemaal mensen heen (dus ik heb zelfs nog wat meters extra gemaakt omdat ik moest slalommen). Ik voelde mij op dat moment echt een held. Daarna zat mijn hartslag wel echt tegen het plafond en voelde ik dat ik heel even rustig naar het volgende onderdeel moest lopen. Maar dat is HYROX, er zijn zat mensen die je aanmoedigen! Dus daar ging ik weer 1 kilometer rennen (waar ik een lichte steek kreeg) en door naar 1000 m roeien. Hier belde Niels mijn ouders, dus kon ik tussendoor een soort van even met ze praten. Daarna moest ik natuurlijk weer door om weer 1 kilometer te rennen. Onderdeel 6 alweer, de farmer walk. Deze heb ik gewoon in één keer uitgelopen met aan beide kanten 16 kg, makkie. Weer rennen en onderdeel 7 bestond uit 100 m walking lunges. Hier zag ik niet zo tegenop, maar na 7 kilometer rennen begon er toch wel wat verzuring te komen.

lunges

Nog steeds deed ik het meeste met een lach en kon ik daarna beginnen aan mijn laatste kilometer waar ik zelfs nog even een sprintje trok! Het laatste onderdeel waren 75 wallballs. Ik heb er zelfs nog een paar meer gedaan omdat er een paar waren afgekeurd. Best moeilijk ook met een bal mikken als je helemaal kapot ben. Uiteindelijk kon ik door naar de finish me een mooie tijd van 1:24:13. Ontzettend trots en helemaal leeg. Die tijd had ik helemaal niet verwacht! Het eerste deel viel mij vooral zwaar, het tweede deel ging mij makkelijker af en het hardlopen heb ik toch de hele tijd volgehouden. I DID IT! HYROX 2021 voltooid!

En wat denk je? Ik ben 23e van de 80 vrouwen geworden, 6e van de 24 van mijn leeftijdscategorie! Hoe dan?!

wallballs

Wat ik ontzettend tof vond, is dat het publiek best wel dichtbij kon komen bij de meeste onderdelen en dat heeft mij echt heel goed gedaan. Het was allemaal heel goed geregeld en alles was heel duidelijk aangegeven. Waardoor zelfs ik alles goed heb uitgevoerd. Ik had het echt voor geen goud willen missen. Over de finish wordt je nog even toegesproken en krijg je een drankje en een soort medaille in je hand. dik verdiend. HYROX was één groot feest. Er lopen overal fotografen rond en de foto’s zijn supervet. Na HYROX kon ik alleen vrij weinig meer. Ik ben lekker naar huis gegaan en heb de rest van de dag op de bank gelegen.

finish

Zo zie je maar. Soms kan je zoveel meer dan je denkt. Ik besef nu eigenlijk pas wat voor prestatie ik heb geleverd en (ik ga het nog een keer zeggen) ben ook echt wel trots op mijzelf. Wie had dat gedacht? Isabella Kok aan de HYROX. I DID IT! Wil jij ook meedoen? Lees hier meer over HYROX. Misschien zie ik je dan in Maastricht! Want het kriebelt alweer hoor…

Ps. Wil jij ook? Dat kan natuurlijk! Met de code: HYROXISABELLAKOK10 krijg jij 10% korting op je kaartje.

-IK-