venkel stamppot met zoete aardappel
Food Recepten

Kokkiekookt: Venkel stamppot met zoete aardappel

22/10/2021

Venkel en zoete aardappel. De combinatie made in heaven. Al eerder een recept met venkel en dat was ook al top idee! Dit hebben we gelijk twee weken achter elkaar gegeten. Mega simpel en dus vet lekker. Kokkiekookt: Venkel stamppot met zoete aardappel.

Wat heb je nodig?
Voor twee personen (481 KCAL per persoon)
– Twee venkelknollen
– 600 gram zoete aardappel
– Magere kalkoenreepjes
– Stamppot kruiden
– Olijfolie
– Beetje rucola
– Eventueel een beetje feta

Heel weinig kcal voor een heel bordje vol. Wij houden dan natuurlijk ook van lekker veel groentes, want dit zou misschien ook wel voor drie personen kunnen zijn. Misschien kan de venkel er rauw doorheen, dat leek ons dus niet zo’n succes. Daarom bakten wij hem heel even aan voor deze venkel stamppot met zoete aardappel.

stamppot

Wat moet je doen?
STAP 1: Snijd de venkel in reepjes en de zoete aardappel in blokjes
STAP 2: Kook de zoete aardappel ongeveer 15 minuten en bak de venkel 15 min met de olijfolie
STAP 3: Giet de aardappel en hou een beetje kookvocht over, stamp dit tot puree
STAP 4: Voeg de kruiden toe en de kookvocht voor een smeuïge puree
STAP 5: Schep de rucula en de venkel erdoor
STAP 6: Voeg eventueel wat feta eraan toe
STAP 7: Serveer met nog een beetje extra rucola en eet smakelijk!

Het is zo klaar en elke hap is genieten. Zeker een keertje maken dus.

-IK-