fit met IK
Fit met IK Sport

Fit met IK #140: De laatste training voor HYROX

18/10/2021

Deze week is het eindelijk zover! Afgelopen weken stonden alle trainingen in teken van HYROX en komende zondag is eindelijk het moment daar! Deze week ga ik dan ook zelf helemaal niet meer trainen, maar proberen zoveel mogelijk rust te pakken zodat ik zondag helemaal kan knallen! Tenminste, dat hoop ik en daar gaan we natuurlijk gewoon vanuit. Deze Fit met IK bestond uit twee trainingen…

WOENSDAG: Hardlopen
Zonder ontbijt, want dat was de vorige keer toch beter bevallen. Het was nog best donker toen ik begon, dus maar even wat verlichting uit de kast getrokken. Net als elke keer gaat de eerste kilometer best lekker, bij de tweede weet ik niet waarom ik dit doe en op een gegeven moment gaat er een knop om. Maar ik weet zeker dat mij hierna niet alleen ga focussen op hardlopen. Ik mis mijn eigen krachttraining namelijk wel echt en kan ook niet wachten om dat weer op te pakken. Voor nu is het fijn dat het nog prima weer is om buiten te zijn. Al snel zie ik de lucht veranderen van heel donker naar steeds iets lichter en ook dat is mooi om te zien. In totaal rende ik 6 keer 1 kilometer. Het meeste wat ik tot nu toe buiten heb gerend. Die laatste twee doen we daar wel op karakter!

woensdag

ZONDAG: HIIT Training
Er was nog één ding wat ik wilde doen. Nou ja, niet echt wilde doen, maar ik wilde kijken of ik het kon. 80 burpee broad jumps, want die staan zondag op het menu. Niet echt gek op en vooral ook echt heel zwaar. Ook de eerste kilometer op de loopband vond ik enorm pittig. Ik had niet gedacht dat ik de hele workout zou voltooien namelijk. Maar ook hier gaat op een gegeven moment een knop om en dan krijg je het toch voor elkaar. 1 km rennen, 80 burpee broad jumps, 1 km rennen, 100 walking lunges, 1 km rennen, 75 wall balls, 1 km rennen, 1000 m roeien, 1 km rennen en 250 m lopen met 16 kilo in beide handen. Behoorlijk pittig maar toch mezelf weer verbaast en overwonnen! I can do it! Een partij vermoeide benen, maar die gaan deze week lekker in de rust… Meer dan dit kan ik niet doen en we gaan het wel zien!

zondag

Deze Fit met IK wordt volgende week vervolgd… Maar van HYROX zelf komt natuurlijk een aparte blog! Mijn voeding gaat nog steeds aardig goed, ik vreet mijzelf in ieder geval niet meer helemaal vol en kan mij goed inhouden. Voor de volgende Fit met IK ga ik wel proberen wat Yoga te doen, dat kan natuurlijk nooit geen kwaad.

-IK-