thaise rode curry
Food Recepten

Kokkiekookt: Thaise rode curry met kip

15/10/2021

Het was alweer even geleden dat we samen curry hadden gegeten. Maar van de zomer hebben wij een groot curry kookboek gekocht en deze moet natuurlijk wel uitgetest worden. De pompoen past ook echt top bij de herfst en ik vind pompoen ook echt heerlijk! Maar deze curry, dat is echt mijn lievelingsgerecht van alle curry’s die wij hebben gemaakt. Een bord vol, een buik vol en zo lekker! Kokkiekookt: Thaise rode curry met kip.

Wat heb je nodig?
Voor twee personen (650 KCAL per persoon)
– 400 gram pompoen
– 100 gram sperziebonen
– 200 gram champignons
– 200 gram aardappels
– 200 gram (gesneden) kipfilet
– 150 gram basmati rijst
– 20 snoeptomaatjes
– 2 el olijfolie
– 200 ml kokosmelk
– 1 el Thaise vissaus
– 2 el Thaise rode curry pasta (Fair trade)

Best heel wat ingrediƫnten voor deze Thaise rode curry, maar het is het zeker waard. Natuurlijk kan je altijd nog wat weg laten, maar ik vind al deze producten juist heel lekker. Maar nu, hoe ga je dit maken?!

curry

Wat moet je doen?
STAP 1: Schil de pompoen en aardappels en maak er blokjes van, dop de boontjes, snijd de champignons en halveer de tomaatjes
STAP 2: Verhit de olie in een wokpan op laag vuur en bak de curry pasta 1 min
STAP 3: Voeg de kokosmelk toe en breng zachtjes aan de kook
STAP 4: Doe de blokjes aardappel en pompoen erbij, kook op laag vuur ongeveer 5 min
STAP 5: Voeg de sperziebonen, champignons en tomaat toe, laat 5 min pruttelen (verdun de saus eventueel door er een beetje water bij te doen)
STAP 6: Doe de stukjes kip erbij en laat 10-15 minuten samen met de vissaus op het vuur
STAP 7: Tegelijkertijd kook je de rijst volgens verpakking
STAP 8: Gooi alles op je bord en geniet!

Misschien dat je met al deze spullen in de Thaise rode curry wel twee keer moet opscheppen… Maar daar is niks erg aan toch?

-IK-