verse groentes uit de oven
Food Recepten

Kokkiekookt: Verse groente uit de oven

08/10/2021

Verse groente uit de oven, wat wil je nog meer?! Als dochter van de groenteboer kan het ook haast niet anders. Dit recept hebben we vorige week voor het eerst gegeten en ik had er even een hard hoofd in… Maar het is uiteindelijk onwijs goed gelukt! Kokkiekookt: Verse groente uit de oven.

Wat heb je nodig?
Voor twee personen (445 KCAL per persoon)
– kleine broccoli
– halve bloemkool
– grote punt paprika
– 100 gram snoeptomaatjes
– 2 el olijfolie
– potje kappertjes
– chillivlokken
– 500 gram aardappelpartjes (voor erbij)

Dit moet misschien een klein beetje op gevoel. Bij het recept was ik had gevolgd, moesten de groentes er heel kort in (maar dat waren ook geen verse groentes). Dus ik heb het recept iets aangepast! De kappertjes vond ik echt een hele leuke verrassing erbij en de groentes passen heel goed bij elkaar. Ontzettend lekker en gezond deze verse groentes uit de oven!

verse groentes

Wat moet je doen?
STAP 1: Verwarm de oven voor op 200 graden
STAP 2: Meng de olijfolie met zeezout en een klein beetje chillivlokken
STAP 3: Snijd de paprika, de tomaatjes doormidden en maak kleine roosjes van de bloemkool en broccoli
STAP 4: Doe alle groentes op een grote plaat (met bakpapier eronder) en besprenkel met de olie. Bak tussendoor de aardappelpartjes op met een beetje olie.
STAP 5: De verse groente uit de oven moet er ongeveer een half uur in blijven en tussendoor even goed omscheppen. Haal de groentes eruit als jij denkt dat het klaar is (elke oven is anders)
STAP 6: Schep alles lekker op en geniet van je bordje vol!

Bij dit soort dingen proef je vaak heel snel het verschil tussen vers en niet vers. Ik haal natuurlijk altijd al onze groentes bij mijn ouders… Maar als je de groentes zo eet, dan moet het sowieso wel lekker zijn! Geniet en eet smakelijk!

-IK-