restaurant Kokusai
Food IK eet bij

IK eet bij Japans restaurant Kokusai in Amstelveen

29/09/2021

Het is misschien wel het eerste restaurant waar ik sushi heb leren eten. Of tenminste, waar ik het echt lekker vond! Om te beginnen ook met van die kinder stokjes, maar inmiddels ben ik ervaren en kan ik eten met het echte werk. Ten minste, dat denk ik. Deze keer had ik namelijk mijn stokjes ondersteboven. Maar ook dat ging prima! Vandaag eet IK bij restaurant Kokusai in Amstelveen.

Anders dan de vorige IK eet bij, is dat er hier niet echt een voor, hoofd en na is. Gewoon lekker onbeperkt eten totdat je broek te strak zit en je weet dat je moet stoppen. Zo ver heb ik het namelijk wel eens geschopt. Wat nieuw is, is dat je een code scant met je telefoon, waarmee je de gerechten kan doorgeven. Elke ronde 4 gerechten per persoon (die wij vaak dan delen). Er ging een wereld voor mij open bij restaurant Kokusai!

sushi

Welke gerechten je echt geprobeerd moet hebben? Sowieso de krokante kip! De beste krokante kip die je ooit gegeten hebt. Daarnaast vind ik de sushi met roomkaas en mango ook heel lekker en die met krokante garnaal. Er zijn echt niet normaal veel opties waar je maag vaak te klein voor is. Heel veel soorten sushi, maar ook soep, vlees, vis, loempia’s, rösti’s, salades en groentes en dan ben ik nog heel veel vergeten.

Het systeem bij restaurant Kokusai werkt heel goed. Zodra je je bestelling hebt verzonden, komen de eerste hapjes er al aan. Niet allemaal tegelijk, maar zodra het klaar is. Wat in het begin wel fijn is, want dan eet je rustig. Op het einde is het iets minder fijn. Je weet niet meer wat je hebt besteld en je zit al vol… Maar dan komen er toch nog wat bordjes aan vaak! De kwaliteit is goed, ik heb eigenlijk nog nooit iets gehad wat ik niet lekker vond. En als je iets ziet wat je niet lekker lijkt, dan bestel je het gewoon niet! Zo simpel is het.

Vaak als ik met mijn beste vriendinnetje ben, hebben we zin in sushi. Dan staat er al de volgende week een date op de planning. Deze keer namen we onze mannen maar mee, omdat we die ook iets lekkers gunnen! En daarnaast natuurlijk ook gewoon heel gezellig. Het enige jammere was, dat we een shift van 18.00-20.00 uur hadden. Daarna moesten we echt wegwezen terwijl we nog niet echt klaar waren.

toetje

Als toetje nog even snel een ijsje met karamel bij restaurant Kokusai. Daar kan haast niks fout aan gaan! Elke keer een groot succes! Al moet ik zeggen dat het citroen ijs ook altijd goed is, maar helaas was deze op.

Dus wil je een keer jezelf helemaal vol eten? Ga dan naar restaurant Kokusai in Amstelveen! En misschien zie je mij daar wel…

-IK-