Fit met IK
Fit met IK Sport

Fit met IK #137: Er ging even iets goed mis…

27/09/2021

De afgelopen week ben ik (nog steeds) heel druk geweest met het leren van de nieuwe releases. Maandag ochtend, maandag avond en dinsdag ging mijn wekker zelfs om kwart over 6. Zelfs dan nog niet helemaal tevreden, dus deze week gaan we het nog een keer proberen! Helaas is deze Fit met IK ook niet mega lang met sporten, niet veel zelf getraind… Want er ging ook even iets goed mis.

Dinsdag ochtend werd ik al wakker met het gevoel dat er iets in mijn lichaam niet helemaal lekker zat. Het was nog niet heel aanwezig, dus ik maakte mij niet zo’n zorgen. Vooral met voorover buigen had ik last richting mijn stuitje. Naar mate de dag vorderde werd dit erger, maar het zou ook wel weer overgaan dacht ik. Woensdag ochtend was het alleen niet beter, maar nog erger en raakte ik lichtelijk in paniek. Het was een hele vervelende pijn die ik niet kon omschrijven. Mijn wekelijkse hardloop rondje ging dan ook zeker niet door, maar ik deed een rondje fysio bellen.

De fysiotherapeuten waar ik het meest over te spreken was na mijn hernia, waren allebei vrij op woensdag. Goed balen, maar donderdag ochtend kon ik bij de ene toch terecht en dat was een heel fijn gevoel. Woensdag ochtend ook nog even iemand anders gezien die het iets beter heeft gemaakt, maar nog niet over. Toch heb ik gelukkig mijn lessen kunnen geven! Want daar ging het mij vooral om.

Donderdag ochtend terug naar mijn oude vertrouwde fysio en hij vertelde dat mijn SI gewricht lekker vast zat, na een krak hier en daar en na een (niet fijne) massage… Merkte ik dat het weer goed zat. Het voelde even alsof alles in mijn onderrug door elkaar gehusseld was, maar ik nu weer was gereset. De plek die was aangepakt voelde nog drie dagen heel beurs en waar het nu vandaan kwam? Geen idee! Ik ben allang blij dat ik er gelukkig weer vanaf ben en ik de Fit met IK weer een beetje voort kon zetten.

ZONDAG: Hardlopen
Natuurlijk nog zelf helemaal niet getraind en ik had vrijdag juist nieuwe hardloop schoenen aangeschaft! Ik stond natuurlijk te springen om deze te testen en Niels ging gezellig mee! Dat vond ik natuurlijk heel gezellig (en fijn want dan kan ik niet verdwalen). Nog nooit heb ik zo snel gelopen. Of het aan de schoenen lag of aan dat ik Niels wilde bijhouden, geen idee. Maar het heeft gewerkt en het voelde goed. Ik heb stiekem wel heel veel zin in HYROX en ik ben super benieuwd. Volgende week weer tijd maken om vaker te trainen!

zondag

Ik merk dat ik doordeweeks mij heel goed aan mijn voeding kan houden, maar dat ik in het weekend alle remmen los gooi. Daar heb ik daarna dan weer spijt van. Dus dit moet echt wel even anders! Weer even de balans opzoeken, want dat geeft mij sowieso een beter gevoel. Op naar de volgende Fit met IK.

-IK-