HYROX
Samenwerkingen Sport

IK doe mee aan HYROX 24 oktober in de RAI!

15/09/2021

ZO. Het hoge woord is eruit. Als je mijn op Instagram volgt en braaf de Fit met IKs hebt gelezen, dan had je het al kunnen weten. Maar ik snap dat jullie nog geen idee hebben wat HYROX nu precies is, wat je moet doen en waarom ik mee doe. Daarom deze blog! IK doe mee aan HYROX 24 oktober in de RAI.

WAT IS HYROX?
HYROX is een super tof evenement wat de hele wereld overgaat. Het is de fitness competitie voor iedereen. Je strijdt niet tegen iedereen (al kan je daar volgens mij wel prijzen mee winnen) maar het is vooral voor jezelf. Je zet een tijd neer en hoopt deze de volgende keer verbeteren. Wat moet je doen? Je begint altijd met 1 kilometer hardlopen, gevolgd met een oefening zoals bijvoorbeeld roeien, wall balls, walking lunges, burpee broad jumps (mijn favoriet, NOT). Elke keer als je 1 kilometer hebt gerend, doe je zo’n oefening, ren je weer 1 kilometer en ga zo maar door. Net zolang totdat je 8 kilometer hebt gerend en alle oefeningen hebt uitgevoerd. Een hele uitdaging dus! Een combinatie van conditie, kracht en functionele training, dat is HYROX!

24 oktober

WAAROM IK?
Ik ben gevraagd door HYROX of ik hieraan mee wilde doen. Hier zei ik niet gelijk ja op, omdat ik de helft van de oefeningen nog nooit gedaan heb en ik ook niet zo’n hardloper ben. Maar ik ben in de sportschool aan de slag gegaan, heb HYROX een beetje nagemaakt in de sportschool en dat ging eigenlijk best goed. Daarnaast geef ik genoeg lessen, heb ik best een goede conditie en dacht ik: Waarom niet?! Gelijk een mooi doel om voor te trainen. Al moet ik wel zeggen dat ik nog nooit zoveel gezweet heb bij een training… Maar ik hou wel van een uitdaging! Dus HYROX, here I come! Ik heb nog ruim een maand, dus dat moet wel goed komen. En anders doe ik er gewoon lekker lang over.

HOE TRAIN JE?
Gewoon verstand op 0 en gaan. Wat ik zelf doe is steeds 1 km hardlopen buiten en dan even rust, dit zolang ik er klaar mee ben. Of in de sportschool ren ik 1 km, doe ik burpees, ren ik 1 km, roei ik 1000 m en ga zo maar door. Maar HYROX heeft zelf op Instagram ook zat workouts die je kunt doen om je voor te bereiden! Ik ga ook zelf even met een trainer aan de slag om elke oefening af te gaan hoe ik deze moet uitvoeren (en om te kijken hoe zwaar dit is). Dus ik ben heel benieuwd! Tot nu toe mag ik niet klagen denk ik. Daarnaast gaat HYROX ook nog veel sportscholen af om mensen enthousiast te maken. Ik heb er vooral ontzettend veel zin in en ik kijk wel hoe het gaat lopen. Als ik het goed heb opgeslagen, doet een gemiddelde vrouw er ruim 1,5 uur over. Ik ben al blij als ik het overleef!

trainen

TICKETS.
Heb ik het HYROX vuurtje een beetje bij je aangewakkerd? Ik snap het. En ik zou het super leuk vinden om jou daar te zien! Een ticket bestel je hier. Dan heb je nog verschillende opties. Je hebt de gewone (lijkt mij zwaar zat), de pro (is dus zwaarder) of duo. Als je kiest voor een duo, dan ren je samen steeds 1 km, maar kan je de oefeningen tussendoor splitsen. Dus als je bijvoorbeeld 75 wall balls moet doen, kan je die opsplitsen in hoe jullie dat willen. Ik ga voor de eerste optie, dus niks pro en niks duo… All by myself! HET LEUKSTE, met de code: HYROXISABELLAKOK10 krijg je 10% korting op je HYROX ticket!

nu lach ik nog...

Het wordt echt heel vet, dus niet twijfelen en gewoon doen. Als ik het kan, kan jij het ook! Ga de competitie aan met jezelf, stel een nieuw doel en ik hoop je daar te zien.

Heb je nog vragen? Stel ze gerust!

-IK-