Fit met IK
Fit met IK Sport

Fit met IK #135: Rennen tot je blaren krijgt

13/09/2021

Het zou leuk zijn als deze Fit met IK mega gevuld werd met allerlei sportieve activiteiten… Maar aan het begin van de week was ik nog steeds niet helemaal fit. Daarnaast geef ik ook echt veel lessen en heb ik mijn rust tussendoor hard nodig! Nog steeds veel voorbereiden en veel nieuwe dingen verzinnen wat ook een hoop tijd kost. Tot nu toe is alles gelukkig goed gegaan, mag ik zeker tevreden zijn en heb ik ook wel wat kunnen doen. Dus je bent hier niet voor niks! Maar snel beginnen met deze Fit met IK.

WOENSDAG: Hardlopen
Het weer was heerlijk en ik moet toch wel een beetje trainen voor HYROX (ja, ik ben bezig, er komt een blog over). Dus na mijn ontbijt trok ik mijn kleren aan en ging ik naar buiten om wat kilometers te rennen. In totaal vijf keer 1 kilometer. Dit ging best goed! Het rondje wordt ook steeds groter, maar op een gegeven moment wist ik de weg even niet meer. Typisch iets voor mij. Gelukkig had ik mijn telefoon bij mij en kwam ik uiteindelijk weer thuis terecht. Volgende keer maar begeleiding mee, dan moet het zeker goed komen. Ik word er wel een beetje bang van dat ik straks acht keer 1 kilometer moet rennen, maar we proberen het steeds op te bouwen. Beter dan niks in ieder geval! Onderweg trouwens wel vrienden gemaakt…

woensdag

ZONDAG: HIIT training
Maar naar de sportschool om mijzelf helemaal in het zweet te werken. Want thuis heb ik niet de spullen om echt goed voor de wedstrijd te trainen. Wat deed ik? 1 km rennen, 50 burpees broad jumps, 1 km rennen, 100 walking lunges met 10 kg, 1 km rennen (toen kwamen de blaren), 1000 m roeien en 75 wall balls met 4 kg. Dit allemaal ruim binnen het uur! Het zweet stond na 5 minuten al overal! Ik baalde, want ik wilde eigenlijk nog twee keer 1 km rennen… Maar ik had te korte sokken aan gedaan en daardoor waren de blaren echt pijnlijk geworden. Daarnaast wilde ik thuis ook nog wat dingen doen en moest ik ook nog de nieuwe releases leren. Dus voor vandaag was het prima zo!

zondag

Het trainen wordt de komende tijd dus anders, maar wel heel leuk! Als ik de nieuwe releases in mijn hoofd heb, kan ik nog meer gaan trainen en daar kijk ik naar uit. Voor de volgende Fit met IK ga ik ook echt weer goed op mijn voeding letten. Ik heb alles een beetje losgelaten en ik merk dat ik niet goed kan eten op gevoel. Mijn gevoel wil namelijk de hele dag door eten. Dus maar weer even alles invullen en terug naar normaal. Ook weer zin in!

-IK-