parelcouscous met venkel
IK Recepten

Kokkiekookt: Parelcouscous met venkel uit de Allerhande

10/09/2021

Het is alweer even geleden dat we parelcouscous hebben uitgevonden. Dat niet alleen, maar ook zijn we toen begonnen met venkel eten! Los van elkaar zijn ze al heerlijk, samen is het echt de gouden combinatie. Parelcouscous met venkel is echt één van onze favorieten. Venkel heeft een beetje een anijssmaak en niet iedereen houdt daarvan (hoezo niet?!). Maar wij genieten elke keer van een bordje parelcouscous met venkel. Het recept uit de Allerhande hebben we ook iets aangepast.

Wat heb je nodig?
2 PERSONEN (552 KCAL per persoon)
– 1 teen knoflook
– 1 grote venkel (of twee kleintjes)
– gedroogde basilicum
– 2 el olijfolie
– 1 tl gemalen kaneel
– 400 gr Mutti polpa in blik
– 150 gr parelcouscous
– 2 kabeljauwfilets (ong. 200 gr)

recept kokkiekookt

Zoals je ziet zit er ook lekker vis doorheen. Dat eten wij helemaal niet vaak, maar zo is het echt een goede combinatie. Het is ook helemaal niet moeilijk om te maken, die parelcouscous met venkel (anders zou ik er ook geen blog over schrijven).


Wat moet je doen?

STAP 1: Snijd de knoflook fijn en halveer de venkel en snijd in dunne reepjes
STAP 2: Doe in de wok (of hapjes) pan de olijfolie en bak je knoflook en venkel met kaneel en basilicum
STAP 3: Voeg dan de polpa toe en laat 10 min koken met de deksel schuin op de pan
STAP 4: Kook vervolgens de parelcouscous volgens de verpakking
STAP 5: Snijd de kabeljauw in stukken en bestrooi met peper en zout
STAP 6: Voeg de laatste 4 min de kabeljauw toe in de pan en laat het meegaren
STAP 7: Dan alleen nog de parelcouscous erdoor en eventueel een beetje versieren!
STAP 8: Het ziet er misschien niet heel aantrekkelijk uit… Maar genieten ga je zeker van deze parelcouscous met venkel!

Ik ben heel benieuwd wat jullie ervan vinden! Houden jullie van venkel of heb je geen idee? Omdat het ergens doorheen zit, is het zeker de moeite waard om het eens te proberen… Die parelcouscous met venkel!

-IK-