Grand Café Nozems
Food IK eet bij

IK eet bij Grand Café Nozems in Den Helder

08/09/2021

Met een al best wel volle buik op naar Grand Café Nozems. Een ontzettend mooie zaak, waar je gelijk toch al trek van krijgt. Als je naar binnen stapt, heb je gelijk al zin om aan tafel te schuiven, een wijntje te bestellen en een kijkje op de menukaart te nemen. Vaak doen wij dat laatste overigens thuis al, want wij zijn veel te nieuwsgierig. Als ik het over wij hebben, dan heb ik het over Niels en ik. Want 9 van de 10 keer, eten wij gezellig samen! Vooral als je op vakantie bent natuurlijk. Maar goed, IK eet bij Grand Café Nozems in Den Helder.

Nozems

MAIN.
Er stonden heel veel lekkere dingen op de kaart… Maar na lang twijfelen ging ik uiteindelijk voor de vegansaté. Saté heb ik natuurlijk al een aantal keren gegeten, maar vegan nog nooit. De eerste keer dus bij Grand Café Nozems. Het bord alleen al was een feestje. Ik moest in het begin wel even wennen want de saté is dus geen nagemaakt vlees, maar bestaat echt alleen uit groente. De structuur was dus helemaal anders, maar de smaak was echt geweldig! Het duurde even voordat ik de smaak het geplaatst (stond gewoon op de kaart), maar het was dus gemaakt van knolselderij. Erg lekker! Maar ook de sla, patatjes en alles erbij vielen goed in de smaak. Een goede keuze dus. Zeker een aanrader voor als je een keer iets normaals, maar toch heel anders wil! Lekker duidelijk toch?

main

DESSERT.
Geen twijfel over mogelijk. Ik zag dit en ik moest dit hebben. Maakt niet uit hoe vol ik al zat. Witte chocolade cheesecake, dat wil iedereen. Toch?! Bij Grand Café Nozems met een klein beetje limoen en dat was precies goed. Dat kan af en toe best overheersend zijn, maar hier niet. De cheesecake was dan ook echt heerlijk, genoten van elke hap. Daarbij zat nog een bolletje yoghurtijs, wat ook zeker niet verkeerd smaakte. En heb je die merengue op de bovenkant gezien?! Doe mij er nog maar zo één. Na die cheesecake zat ik wel echt mega vol, maar het was het waard. Elke hap!

Desert

Het eten was heerlijk, de wijn smaakte goed en het personeel was ontzettend vriendelijk. Zeker een goede om ooit nog eens naar terug te gaan! Want dat toetje bij Grand Café Nozems, dat ga ik nooit meer vergeten!

-IK-