pompoen uit de Airfryer
IK Recepten

Kokkiekookt: Pompoen uit de Airfryer

03/09/2021

Dit is echt een uitvinding! Ik zag het een keer bij iemand voorbij komen en ik moest het ook proberen, pompoen uit de Airfryer. Makkelijk, super laag in kcal en mega smaakvol. Pompoen heeft van zichzelf niet zoveel smaak, maar uit de Airfryer is het gelijk een stuk zoeter. Wij eten het vaak als aardappel vervanger. Het is mega voedzaam en gewoon super lekker. Vandaag in Kokkiekookt: Pompoen uit de Airfryer.

Wat heb je nodig?
2 PERSONEN (101 KCAL per persoon)
– 1 pompoen (ong. 400 gram per persoon)
– 1 el olijfolie
– peper en zout
– Airfryer (duh)

kokkiekookt pompoen

Alleen pompoen uit de Airfryer is natuurlijk geen maaltijd. Je kan het met van alles combineren. Zo aten wij het deze keer met gekookte mais en kip burger. Maar we hebben het ook wel eens gegeten met broccoli of bonen met een vleesvervanger. Je kan het zelf zo gek maken als je wil natuurlijk. Hoe je bonen moet koken, weet je hopelijk wel!

Wat moet je doen?
STAP 1: Schil met een dunschiller de pompoen en snijd deze in reepjes
STAP 2: Haal de pitjes eruit en snijd de pompoen in blokjes, niet te groot maar ook niet te klein (zie hieronder). Pompoen uit de Airfryer krimpt namelijk een beetje.
STAP 3: Doe de pompoen in een bak en giet hier een eetlepel olijfolie over
STAP 4: Verwarm de Airfryer voor op 180 graden en doe de pompoen erin voor 15-10 min
STAP 5: Tussendoor altijd even schudden als je ongeveer op de helft bent
STAP 6: Klaar? Doe er wat peper en zout over en smullen maar!

pompoen blokjes

Ta makkelijk en te lekker. Ik zei het toch?! Pompoen is zoals we dat wel eens noemen… Volumevoer. Je kunt er super veel van eten, het vult en is weinig kcal. Ideaal dus als je af wilt vallen en lekker wil eten!

-IK-