strandrestaurant Woest
Food IK eet bij

IK eet bij strandrestaurant Woest in Callantsoog

25/08/2021

Een paar dagen naar Callantsoog, dan moet je wel bij strandrestaurant Woest eten, werd ons verteld. Wij zijn de beroerdste niet, dus wij doen keurig wat ons werd gevraagd! Gelijk de eerste avond al. Je raadt het misschien al, strandrestaurant Woest ligt ook lekker aan het strand en is een onwijs mooie tent. Van alle tentjes die daar zitten springt deze er zeker uit en kan ik het ook zeker aanraden. Maar wat hebben jullie daar gegeten dan?! Ik hou jullie niet langer in spanning… IK eet bij strandrestaurant Woest in Callantsoog.

strand

Als ik heel eerlijk ben, ben ik niet de grootste liefhebber van het strand. Overal zand, wat dan ook overal tussen zit. Wel logisch ook eigenlijk! Gelukkig is strandrestaurant Woest ook te bereiken zonder al teveel in aanraking te komen met zand.

STARTER.
Als voorafje namen Niels en ik een broodje. Die hadden we al een paar keer voorbij zien gaan en dat zag er lekker uit. Ook hadden we nog niet echt mega honger, maar door al die lekkere gerechten begin dat wel een beetje te borrelen. Wij zijn gek op broodjes, dus dat moet dan ook wel goed zijn! Geen twijfel over mogelijk bij strandrestaurant Woest, het broodje was heerlijk en lekker vers. Er zaten ook lekkere dipjes bij, namelijk kip kerrie en aioli. Die waren ook echt lekker, dus dat maakte een goed begin! Trouwens, hier moet je echt: Lokales drinken… Dit is echt niet normaal lekker. Smaakt gewoon naar citroen limonade, maar dan met alcohol! Vooral na een warme dag is dit echt een uitvinding.

starter

MAIN.
Hamburgers! We konden eigenlijk niet kiezen, maar allebei hadden we wel zin in een hamburger. Er stonden er twee op de kaart en we besloten om er allebei eentje te nemen en die dan te delen. Dus ik bestelde de vega burger en Niels de ‘gewone’. Al snel stonden de burgers voor ons en begonnen we aan te vallen. Eerste de vega en deze was erg lekker! Ook lekker met extra veel groentes op het broodje zoals wortel en courgette. Daarna door naar de andere en die was nog wel veel lekkerder… Het verschil proef je echt (en dat is maar goed ook), maar dit was echt genieten! Als je geen vlees eet is de vega een super goed alternatief, maar als je dat wel doet, dan is de keuze snel gemaakt!

main

De toetjes zagen er ook heerlijk uit, maar wij besloten om alles eerst even te laten zakken (en nog een Lokales te nemen). Daarna hebben we afgerekend en zijn we doorgelopen naar Ijsie Prima, want daar moet je ook echt geweest zijn! En dat is een feit. Ik heb denk nog nooit zulk lekker ijs gegeten.

ijsie prima

Een paar dagen later liepen Niels en ik over het strand en zei Niels gelijk: “Zullen we anders weer even een Lokales drinken bij strandrestaurant Woest?” Daar zei ik natuurlijk geen nee tegen! Toen kregen we allebei toch een beetje trek en hebben we een soepje besteld (met nog zo’n lekker broodje). Ik had de paprika met zoete aardappel soep en deze was ook echt heerlijk! Precies wat ik nodig had op dat moment en je proefde gewoon de verse groentes. Echt genoten weer. Niels had Tom Kha Kai soep en ook deze was erg goed gelukt. Toen alles op was met een volle buik en een goed gevoel weer terug naar ons hotel!

soep

Dus ben je een keer in Callantsoog? Dan weet je waar je moet eten! Kom je zomaar even aanwaaien, dan zou ik (zeker in de vakantieperiode) zeker even reserveren. Want er zijn meer mensen die gezellig willen eten en  drinken bij strandrestaurant Woest!

-IK-