Fit met IK
Fit met IK Sport

Fit met IK #131: Een begin aan het ene, het einde van mijn kont

16/08/2021

Laatste weekje vakantie, dus daar moeten we even gebruik van maken! Ik deed dan ook van alles in deze Fit met IK. Ik begon lekker rustig, ik deed weer wat krachttraining en door al dat fietsen kreeg ik best een zere kont. Maar we hebben het mooi weer allemaal gedaan!

MAANDAG: BodyBalance
Dit had ik even nodig! Elke keer als ik het heb gedaan, wil ik het ook vaker doen. Vanaf nu gaan we dat (hopelijk) doorzetten. Het is zo ontzettend goed om op deze manier alles goed te stretchen en tegelijkertijd kracht op te bouwen. Dat kracht opbouwen gaat wel, maar dat stretchen doe ik gewoon veel te weinig. Dus eigenlijk moet ik dit er wel in gaan houden. Misschien ook maar even mijn foam roller erbij gaan pakken. Word ik misschien eindelijk ook weer iets leniger, dat is altijd mooi meegenomen. Het was vooral fijn dat ik echt even nergens anders aan dacht. Alleen mijn matje en ik. Top begin van de Fit met IK week!

maandag

DINSDAG: Kracht
We zijn deze training begonnen met een foam roller. Even over die benen heen! Weet je niet wat dat is? Dan schrijf ik er binnenkort gewoon een blog over! Maar jongens, deze training was fijn. Het ging echt ontzettend goed. Ik voelde mij goed, de oefeningen gingen goed dus dat gaf mij een ontzettend goed gevoel. Ook weer super gemotiveerd, dus dat is alleen maar mooi. Binnen no time stond ik lekker te zweten en dat was echt wel een hele tijd geleden. Alle oefeningen gedaan, zelfs nog iets zwaarder dan de vorige keer. Al moet ik eerlijk zeggen dat die benen van mij het wel behoorlijk zwaar hadden! Wie weten komen daar binnenkort ook nog wat spieren in.

dinsdag

WOENSDAG: Fietsen
De laatste paar dagen weg op vakantie, nog even naar mijn ouders toe. Die zaten ergens in IJhorst en daar was het ontzettend mooi. Dus al snel zaten we weer op de fiets om even een rondje van ongeveer 20 km te fietsen. Gelukkig geen regen, het weer was perfect en inderdaad de omgeving super mooi. Daar heb je ontzettend veel ooievaars, nog nooit zoveel bij elkaar gezien! Dus dat was een leuk gezicht. Toen de fietstocht bijna klaar was moesten er nog wat boodschappen gedaan worden en ik ging mee. Ik wist alleen niet dat de supermarkt zo ver fietsen was! Dus de 20 km werd uiteindelijk 27 km, niet heel erg… Maar wel weer een beetje een zere kont! ’s Avonds trouwens ook nog even een stukje gelopen.

woensdag

DONDERDAG: Fietsen
Niels had weer een mooie route uitgestippeld in de buurt van Ruinen. Dus eerst met de auto daarheen en na wat gedronken te hebben, sprongen we weer op de fiets. Deze tocht was nog mooier dan die van gister. Weinig ooievaars maar we hebben van alles gezien! Door de bossen, door de hei, het was heerlijk. De paden waren niet heel breed en een hoop tegenliggers, maar dat is hier niet heel gek. Wel gek is hoe de ouderen ontzettend hard aankomen fietsen op die elektrische fietsen! Niet normaal joh! Genoten van deze fietstocht en ook van mijn pannenkoek tussendoor. Deze fietstocht was in totaal ongeveer 30 km. Dat was wel even het einde van mijn kont!

donderdag

ZATERDAG: BodyPump
Ik moest wel weer even, vandaag namelijk weer aan de slag! Geen stapje terug, geen excusies… Ik ging er helemaal voor! Binnen no time was ik helemaal bezweet en het ging echt heel goed. Daar was ik heel erg blij mee! Met de squats had ik het namelijk best een beetje zwaar (vooral mij benen). En met de biceps dacht ik aan het begin dat ik halverwege wel even een kilo lichter moest pakken… Maar ook dat heb ik niet gedaan! Trots en bezweet begin ik met een goed gevoel aan deze dag.

zaterdag

Heel veel zin om weer lekker aan de slag te gaan, ook al is zo’n vakantie toch ook wel heerlijk! Vooral het ‘gek’ eten ben ik na een paar dagen echt wel zat. Vanaf de volgende Fit met IK dus lekker alles weer oppakken. Weer werken, maar hopelijk ook weer lekker trainen!

-IK-