loempiataart
Food Recepten

Kokkiekookt: Loempiataart van Chickslovefood

30/07/2021

Dit was één van de eerste recepten die Niels en ik samen thuis maakten. En dan bedoel ik niet in ons eigen huis, maar zelfs bij mijn ouders! Het allereerste recept waren courgette bootjes, maar daar gaan we het niet meer over hebben. In ons eigen huis hebben we dit ook al een aantal keren gemaakt. Vooral als mensen voor het eerst bij ons kwamen eten. Dit lust iedereen en is ook een eitje om te maken (je hebt er ook wat eitjes voor nodig). Vandaag in Kokkiekookt maken we de Loempiataart van Chickslovefood. Smul je mee?

Wat heb je nodig?
2 PERSONEN (586 KCAL per persoon)
– 300 gram kipfilet
– 3 el sojasaus (minder zout)
– 400 gram roerbak
– 200 gram tauge
– pakje filodeeg (vriezer)
– 3 eieren
– peper en zout

loempiataart

Met deze ingrediënten gaan we die loempiataart eens even in elkaar zetten!

Wat moet je doen?
STAP 1: Verwarm de oven voor op 175 graden
STAP 2: Snij de kipfilet in stukjes (of koop lekker gesneden)
STAP 3: Bake spray in de pan en verwarm de kip met peper, zout en 1 el sojasaus
STAP 4: Voeg dan de groente erbij met nog 1 el sojasaus (hoeft niet helemaal gaar te zijn)
STAP 5: Op het einde voeg je ook kort de eieren erbij zodat dit heel licht roerei wordt
STAP 6: Pak een springvorm en spray deze ook even in leg dan 1 filodeeg op de bodem
STAP 7: Doe ook de andere mooi aan de zijkant zodat deze bedekt is en bewaar er eentje
STAP 8: De groentes mogen erin met nog 1 el sojasaus, vouw het filodeeg naar binnen
STAP 9: Ook het laatste vel mag erop en bestrijk deze licht met olie
STAP 10: Zet de taart voor 45 minuten in de oven, maar verlies hem niet uit het oog want filodeeg kan verbranden… Als dat gebeurd doe je er een beetje aluminiumfolie over
STAP 11: Als de loempiataart klaar is, haal je hem eruit, snij je hem in stukken en geniet!

Zo staat er echt wat op tafel en iedereen moet dit wel lekker vinden! Er kan ook bijna niks aan misgaan. Gewoon goed lezen en je kook instinct volgen. Nu moet ik het vooral hebben van dat eerste gedeelte…

loempiataart

Tip van IK 1: Check eerst even of je vorm niet lek is (ik spreek uit ervaring)
Tip van IK 2: Eventueel is loempiataart en chilisaus ook een goede combi
Tip van IK 3: Je kan hem natuurlijk ook vegetarisch maken
Tip van IK 4: Wij gebruiken vrij veel groente, mag natuurlijk wel minder maar groente is gezond!

Niet een kleine loempia, maar een hele loempiataart! Wie wil dat nou niet?

-IK-