rijst met tonijn
IK Recepten

Kokkiekookt: Rijst met tonijn van Lekker & Simpel

16/07/2021

We gaan weer lekker aan de slag met koken! Ik moet mijn naam (zolang ik die nog heb) natuurlijk wel ter ere houden. Dus aan de slag met het volgende recept van Kokkiekookt. Vandaag maken we rijst met tonijn uit het boek Lekker & Simpel. De bladzijde uit dit boek is al helemaal smerig, dus dat is een goed teken. Dit recept van rijst met tonijn hebben we dan ook meerdere malen gemaakt en het verveeld nog steeds niet!

Wat heb je nodig?
2 PERSONEN (568 KCAL per persoon)

– 150 gram (vezelrijke) rijst
– 1 blikje tonijn (120 gram)
– 1 ui
– 2 paprika’s (rood)
– 1 rode peper
– 1 teen knoflook
– 200 gram sperziebonen
– 100 gram feta (apetina light)
– 1 tl paprikapoeder
– 1 tl basilicum
– 2 el pesto (genovese)
– bake spray (beter dan olijfolie)
– peper en zout

eet smakelijk

Wat moet je doen?
STAP 1: Kook de rijst volgens de verpakking en kook de boontjes ongeveer 10 minuten
STAP 2: Snij de ui, peper en paprika in stukjes (als je slim bent koop je blokjes feta)
STAP 3: Spuit de bake spray in de pan en fruit de ui met de peper en de knoflook aan
STAP 4: Gooi na 4 minuten de paprika erbij en bak dit 5 minuten mee
STAP 5: Ook de kruiden, pesto en tonijn mogen er nu bij en later de bonen en rijst
STAP 6: De feta mag op het einde erbij, maar wij bakken het nog even mee zodat het smelt
STAP 7: Bak een bord, verdeel de rijst met tonijn eerlijk en smullen maar!

Het klinkt heel makkelijk en dat is het ook! Als je denkt, wat een spullen allemaal zeg, dat is mij teveel werk… Het valt echt wel mee. De meeste spullen heb je vast al in huis en anders is het echt de moeite waard. Je krijgt van alles wat binnen en er zitten lekker veel groentes in!

kokkiekookt

Tip van IK 1: Je moet natuurlijk wel eerst de bonen schoonmaken
Tip van IK 2: Voor minder kcal vervang je de vezelrijke rijst voor basmati
Tik van IK 3: Niet met je vingers in je ogen als je de peper hebt gesneden (klinkt logisch maar ik ben er vet goed in)

Ik wist ook helemaal niet dat ik tonijn lekker vond. Maar hierdoor weet ik het zeker. Rijst met tonijn is echt een goede combi en dan vooral met de pesto en de kruiden erdoor is het echt top. Dus waar wacht je nog op?! Lekker maken & succes!

-IK-

No Comments

    Leave a Reply

    %d bloggers liken dit: