magnesium
Sport Tips & Workouts

De reden dat IK magnesium slik en nog veel meer daarover

14/07/2021

Het was woensdag ochtend en ik sta op, weer met knallende hoofdpijn zoals elke woensdag. Na een aantal keer begint het mij op te vallen. Als ik ’s ochtends opsta met hoofdpijn dan moet het wel woensdag zijn. Ik slik wat paracetamol en probeer de dag te beginnen, dit kost mij ontzettend veel energie maar ik moet wel door. Na een lesje in de ochtend plof ik neer op de bank, probeer ik mijn lessen voor de rest van de dag voor te bereiden, gooi ik er weer wat pilletjes in en ga ik door. Echt gezond is het niet, dat weet ik. Op een gegeven moment was ik er helemaal klaar mee (veel te laat natuurlijk) en belde ik mijn therapeut op. Maar ook op dat moment vroeg iemand in de sportschool: “Maar je slikt toch wel magnesium met al die lessen?!”

Magnesium? Geen idee, moet dat? Ik gaf elke week braaf mijn lessen en slikte elke week wel extra vitamines (binnenkort ook meer over), ik at voldoende groente en fruit, dronk veel water en at natuurlijk lekker mijn eiwitrepen. Maar magnesium, daar had ik nog over nagedacht. Wel eens over gehoord, want dat is toch dat spul wat turners en CrossFitters op hun handen gooien voordat ze en trucje doen? Na wat navraag ik de sportschool, ben ik daar gelijk mee begonnen. En ik ben ook langs mijn therapeut gegaan en er zat ook behoorlijk wat vast (ik ben goed in opsparen en uitstellen), maar ik weet zeker dat magnesium ook een hoop heeft gedaan. Maar ik als beginnende sporter (een paar jaar geleden hè), had dit graag eerder geweten… Daarom vertel ik jullie vandaag iets meer!

WAT IS MAGNESIUM?
Magnesium is een mineraal dat je lichaam nodig heeft voor de vorming van botten en spieren. Het zit in graanproducten, bepaalde groentes, noten, melkproducten en vlees. Maar je hebt hier dus ook pillen (supplementen) van en deze slik ik nu extra. Magnesium is dan ook erg geliefd bij sporters omdat dit bijdraagt aan het behoud van sterke spieren maar ook krijg je wat extra energie bij vermoeidheid. Dan heb ik het vooral over het magnesium citraat. Er zijn namelijk verschillende soort magnesium, dus lees je eerst goed in voordat je dit ook ‘zomaar’ gaat slikken. Een overschot een magnesium is namelijk ook niet nodig!

WAT DOET MAGNESIUM?
Zelf merkte ik gelijk een groot verschil, omdat mijn hoofdpijn op de woensdag ochtend verdween. Wat een opluchting was dat! Maar meer klachten van een magnesiumtekort zijn: spierkrampen, stress, verergerde menstruatiepijn (bij vrouwen natuurlijk), energietekort, prikkelbaar, kouden handen en voeten, lichte bloeddrukverhoging en dus migraine (that’s me). Dan is het antwoord vrij simpel op wat doet magnesium? Het zorgt voor meer ontspanning van je spieren, minder stress, het vrijmaken van energie uit voeding. Maar ook vorming van gezonde tanden en botten (daarom heb ik waarschijnlijk nog nooit wat gebroken). Ook nog het verbeteren van je concentratie en de bevordering van de gezondheid van je hart en bloedvaten (ook die heb je nog een tijd nodig).

Herken jij wat dingen van hierboven? Dan is het misschien slim om ook eens aan Magnesium te denken! Het hoeft niet altijd de oplossing te zijn, maar mij heeft het in ieder geval wel geholpen. Ik gebruik de laatste tijd de magnesium van Twin Nutrition en met de code: ISABELLA15 krijg je niet alleen korting op magnesium, maar al hun producten!

Zo, dat is dat. Een heel verhaal maar het is eruit. Achteraf is het ook niet heel gek. Ik ging van dansen en af en toe sporten naar drie keer BodyPump geven (soms wel vier) en dan zelf ook nog willen trainen. Nu klinkt het logisch, maar je moet het maar weten! Deze blog stond al een hele tijd op mijn lijstje en ik hoop dat jullie er iets aan hebben! Zo niet? Dan wens ik jullie toch een fijne dag!

-IK-