Fit met IK
Fit met IK Sport

Fit met IK 126: Van klein naar steeds iets groter

12/07/2021

Heel even denk ik na hoe ik deze blog ga beginnen. Deze Fit met IK wordt namelijk anders dan normaal. Het fit was ver te zoeken, ook al had ik wel de behoefte, het kon echt even niet. Veel dagen lag ik moe op de bank, dat was dan ook wel even het beste. Misschien weten de meesten van jullie wel waarom, maar ik zal het toch nog even uitleggen…

MAANDAG: Ziekenhuis
Ik zag er als een berg tegenop. Helemaal omdat dit twee jaar geleden al eerder is gebeurd. Het kwam weer terug en hier moest iets aan gebeuren. De vorige keer ging ik heel chill naar het ziekenhuis, nu iets minder omdat ik wist wat er zou gebeuren. Verdovingen in je kleine teen zijn namelijk echt een hel. Wel nodig, dat geloof ik dan ook wel weer. De operatie is ook goed gegaan, volgens mij hebben ze mijn hele teen leeg gelepeld en hopelijk komt het dan ook nooit meer terug. Bijna bij de auto kijk ik omlaag en zie ik dat mijn hele voet en slipper onder het bloed zit. Dus ik in de rolstoel gegooid en snel weer even terug naar de afdeling. Hier wordt nog extra verband om mijn teen en voet gedaan, misschien wel een beetje te strak…

Omdat er meer is weggehaald heb ik er ook meer pijn aan. Het verband zat zo strak dat dit ook echt een rol meespeelde. Dinsdag liep mijn voet zelfs blauw aan dat we maar een gedeelte eraf hebben gehaald en ’s avonds mocht de rest er ook af. Een hele opluchting, maar ook een heel gedoe omdat ik die bloeding had gehad. Dinsdag en woensdag bijna de hele dag op de bank gelegen en gezeten en zoals jullie al weten, ben ik daar niet voor gemaakt.

maandag

Vanaf woensdag ben ik voorzichtig wat gaan wandelen buiten. Een heel klein rondje om toch weer wat op te bouwen en sowieso om even naar buiten te gaan. Dit voelde wat onwennig, maar ging redelijk goed. Dus donderdag weer naar buiten, voor een iets groter rondje, vrijdag ook maar en zaterdag hetzelfde. Zaterdag heb ik voor het eerst ook dichte schoenen aan gedaan en dit is nog niet echt fijn. Mijn hele teen voelt beurs en als daar druk op komt word ik niet echt blij. Vooral niet toen ik ook nog een beetje struikelde. Verder niks aan de hand trouwens, vooral schrikken!

Elke keer na zo’n (Fit met IK achtige) activiteit plofte ik op de bank. Kapot was ik! Misschien ook wel omdat alle vermoeidheid eruit komt, maar misschien ook wel door de ingreep maandag. Ik weet in ieder geval dat ik rustig aan heb gedaan en dat dat ook wel even moest. Al hoop ik wel dat ik deze week gewoon mijn sportlessen kan geven… Daar ga ik wel vanuit en ik moet wel. Voor alles is ook een oplossing, maar ik vind het allemaal nog wel een beetje spannend! Toch komt het altijd weer goed.

Even een andere Fit met IK dus, voor alles wat ik kon doen, ben ik toch nog aardig actief geweest! Ook mijn ‘ik ben zielig dus ik eet alles bui’ heb ik onder controle. Nu weer terug naar een beetje normaal.

-IK-