JouwFiguur
Samenwerkingen Sport

JouwFiguur met IK week #10: Het einde van een nieuw begin!

09/07/2021

WE MADE IT! Het einde van JouwFiguur heb ik in ieder geval gehaald! En met het resultaat ben ik zeker tevreden, mijn coach ook, dus dat is helemaal mooi. Officieel was ik afgelopen woensdag klaar met JouwFiguur en de after foto is afgelopen zondag gemaakt. Vanaf dat moment ben ik ook iets losser omdat ik maandag aan mijn kleine teen ben geholpen… Over dat, mijn belevingen en meer lees je vandaag in de laatste JouwFiguur met IK.

Waar gaan we eens beginnen? Ik denk maar bij het begin! Het hele JouwFiguur programma is mij ontzettend goed bevallen en kan ik dus ook iedereen aanraden. Als ik eenmaal een doel heb, ga ik daar helemaal voor, de knop gaat gelijk om. Voor mij was gelijk duidelijk wat ik het beste kon doen om mijn doelen te behalen. Elke dag vulde ik netjes de app in met wat ik at en zoals je de afgelopen weken hebt gelezen heb ik ook echt wel eens een uitschieter gehad. Dat hoort erbij en dat moet ook zeker kunnen. Zo hou je het tenminste voel. Het moet geen straf zijn, maar gewoon een gezonde levensstijl.

De eerste weken waren een makkie, ik viel best wel snel af terwijl ik echt een hoop at. Wel maakte ik gewoon bewuste, betere keuzes. Ik sloeg wat ijsjes af bij mijn ouders thuis en bij ons thuis zorgden we elke avond voor een vullende maaltijd met lekker veel groente zonder al te veel calorie├źn (daarover straks meer). Thuis kon ik mijn schema heel goed uitvoeren en uitbreiden. Ik zag en merkte dat ik elke week weer wat sterker werd en het is helemaal fijn dat je dat op een gegeven moment gaat zien. Dat is niet binnen twee weken, al zal dat helemaal top zijn. Daarvoor moet je geduld hebben en daarom duurt het JouwFiguur programma ook 10 weken.

Op een gegeven moment kreeg ik het wel iets zwaarder en dat komt ook misschien omdat ik aan het einde van het seizoen zat. Ik ben dan gewoon ontzettend moe en als ik moe ben ik, zit ik niet helemaal lekker in mijn vel en als ik niet lekker in mijn vel zit, heb ik zin in ‘slecht’ eten. Dat hadden we niet in huis, dus dat komt dan goed uit! Er zijn zoveel gezonde en betere snacks en deze zal ik ook zeker binnenkort met jullie delen.

De gesprekken en evaluaties met mijn coach hebben mij ook doen beseffen dat ik dit allemaal heel erg interessant vind. Ik heb ontzettend veel geleerd op allerlei vlakken (en ook dit heb ik met jullie gedeeld). Het is dan ook mijn doel om mij hier ook steeds meer in te gaan verdiepen, er meer over te lezen en wie weet oooooit in de toekomst ook wel coach te worden. Maar dat ligt nog ver weg hoor! De evaluaties met je coach houden je op scherp, eventuele aanpassingen worden gedaan en een complimentje met dat je goed bezig bent, is nooit verkeerd!

Ik ben dan ook nog niet helemaal klaar met JouwFiguur! Het werkt zoveel beter als je doelen hebt waar je naartoe kan werken, dus dat blijf ik ook zeker doen. Of dat nou droger worden of spieren aankomen is, ik voel mij er zoveel beter door. Ik voel mij er ook echt zeker en fit door en dat is tenslotte het aller belangrijkste! Wel zijn we klaar met deze JouwFiguur met IK blog serie, verder lezen jullie alles in de Fit met IKs… Ik ben in ieder geval niet van plan om alles nu los te laten, want dat is zonde. Dit blijven we vasthouden met misschien iets vaker een etentje hier en daar. Dat moet kunnen en daar word ik ook gewoon heel blij van!

Voor nu wil ik in ieder geval op de vrijdag verder gaan met de serie Kokkiekookt daar ga ik mij de komende tijd even in verdiepen en elke vrijdag kunnen jullie dus een gezond recept verwachten van wat wij graag eten! Ook leuk toch?!

Twijfel je nog om aan het JouwFiguur programma mee te doen? Gewoon doen! Je leert er zoveel van en je gaat zo blij zijn met jezelf! Ik kan er niks anders van maken! Ik ben in ieder geval heel trots op mijn progressie. Zoek de verschillen…

progressie

-IK-

No Comments

    Leave a Reply