JouwFiguur
Samenwerkingen Sport

JouwFiguur met IK week #6: Van een 7 naar een 9

11/06/2021

Vorige week was dan misschien iets minder, deze JouwFiguur week zijn we er weer helemaal voor gegaan. Dit wierp gelijk zijn vruchten af en ik voelde mij weer helemaal goed en happy. Ik begin steeds meer de resultaten te zien en ben dan ook heel benieuwd als ik morgen ochtend foto’s ga maken, of ik veel verschil zie. Dat horen jullie dan in de volgende JouwFiguur blog. Nu eerst even dit!

We zijn dus weer op de goede weg. Vorige week schommelde mijn gewicht heel erg. Dat kan met een aantal dingen te maken hebben… Namelijk het weer, ongesteldheid of gewoon veel eten (haha). Ik geef sinds vorige week ook al mijn BodyPump uren weer en dat was best weer even aanpoten. Daarnaast is het een stuk warmer en kan het zijn dat je meer vocht vasthoudt. Hetzelfde als je ongesteld moet worden, dat merk ik vaak ook goed. Maar deze JouwFiguur week bleef mijn gewicht steeds ietsje dalen of hetzelfde en dat is fijn. Voeding onder controle, sporten weer onder controle en vooral nog steeds blij met hoe het gaat en hoe ik mij voel.

Gisteren ook weer een evaluatie gehad. Daarin vroeg mijn coach hoe ik mijn levensstijl in het begin van JouwFiguur gaf en daarop antwoordde ik een 7. Maar wat is het dan nu? Daarop antwoordde ik een 9! Voor mij kan het bijna niet beter op dit moment. Ik eet genoeg, ik eet gevarieerd, ik geniet van alle dingen die ik eet en ik voel mij goed als ik aan het trainen ben. Daarnaast probeer ik ook echt mijn rust te pakken en heb ik afgelopen weekend genoten van een stukje worteltaart. Dat is trouwens gewoon groente toch? Daar moet ik namelijk 400 gram van per dag eten, dus zo kwam ik aardig in de buurt haha.

Ook de coach is zeer tevreden, eigenlijk ben ik misschien ook wel een beetje te saai om te coachen. We gaan nu de laatste fase in en ik ben al aardig droog (zoals we dat in de sportwereld zeggen). Er was zelfs een leerling dat deze week tegen mij zei: “Juf het lijkt net of je een sixpack hebt!” Kijk, dat soort dingen doen je goed. Daarom ben ik ook heel benieuwd wat de komende weken gaan opleveren.

Het werkt voor mij gewoon heel goed dat ik weet wat ik eet, hoeveel ik binnenkrijg en wat ik moet doen qua trainen. Voor mij is duidelijkheid altijd heel belangrijk. Maar ook een doel hebben. Als dit klaar is, gaan we ook zeker voor een nieuw doel. Want ook dat kwam in het gesprek naar voren, een doel stellen is zo belangrijk! Tegen mij moet je vertellen wat ik moet doen en hoe. Zo werkt JouwFiguur ook. Daarom zijn we ook zulke goede vrienden denk ik. Een mooi einde van deze JouwFiguur blog. Ik spreek jullie volgende week weer!

-IK-

No Comments

    Leave a Reply