JouwFiguur
Samenwerkingen Sport

JouwFiguur met IK week #4: Moet ik helemaal opnieuw beginnen?

28/05/2021

Dit weekend deelde ik op Instagram al een kleine transformatie van de afgelopen weken, want er was al best wat te zien! In zo’n korte tijd ben ik daar best trots op. Ik niet alleen, maar mijn JouwFiguur coach ook. Daarom is het ook altijd interessant om foto’s te maken. Dan zie je pas echt het verschil en op een gegeven moment zie je echt een ommezwaai. Week #4 met het JouwFiguur programma.

Maar dan komt het weekend en dat was deze keer een heel lang weekend. Ik kan mij nog steeds inhouden. Echt inhouden kan je het ook niet noemen, maar ik eet gewoon gezond (maar wel lekker veel). Al hadden Niels en ik zaterdag avond toch wel opeens veel zin in een zo’n plankje met stukjes kaas en worst. Dat hadden we allemaal niet in huis, dus dat scheelt. Een voordeel van als je samen woont en met hetzelfde bezig bent. Als je het niet koopt, dan kan je het ook niet eten. De zaterdag avond overleefd en de zondag ook. Zondag aten we lekker patat uit de airfryer met wat snackies en sla en ook dit paste gewoon in mijn schema. Het is vooral handig als je ’s ochtends invult wat je de hele dag globaal gaat eten, dan weet je waar je aan toe bent.

Maandag gingen we bij mijn tante eten. Bij mijn ouders vraag ik elke keer wat we gaan eten (of mijn moeder vraagt zelfs aan mij wat ik wil eten), maar dit is natuurlijk wel even anders. Voor het eerst een beetje een wat lastigere situatie, maar ook deze moeten er zijn. Dit soort etentjes zullen ook (gelukkig) altijd blijven. Dus waarom overslaan als het gewoon super gezellig is. Die dag heb ik al iets minder tussendoortjes gegeten en wat meer ruimte overgelaten. Maar of het ruimte genoeg was? Dat betwijfel ik! Het was namelijk allemaal super lekker en hier heb ik dan ook echt van genoten. Ik had er zelfs wel meer bij kunnen proppen, maar dat heb ik dan weer niet gedaan! Normaal zou ik eten totdat ik buikpijn krijg haha.

De dag erop schrok ik een beetje toen ik op de weegschaal stond. Een kilo erbij. Moet ik dan weer helemaal opnieuw beginnen met JouwFiguur? Al zag ik er zelf weinig van en wist ik dat het wel goed zou komen… Ik was wel blij dat ik afgelopen woensdag een evaluatie gesprek met mijn coach had. Kon ik dit gelijk even bespreken! Hij zei dat dit ook gewoon normaal is en erbij hoort. Je hebt anders gegeten en dan kan het zijn dat je iets meer vocht vast houdt. Niks vreemds aan en in één avond is niet gelijk alles verpest. Ik moest maar even de rest van de week afwachten en dan zou ik zien dat mijn gewicht weer langzaam ging dalen. En dat is (tot nu toe) zo. Ik weer gerust gesteld.

Verder was de evaluatie kort maar krachtig. Voor mij is alles nog steeds duidelijk en het gaat nog steeds goed. Ik had nog even een vraag over een oefening uit mijn schema, maar ook dat is nu opgelost. Dus net als de afgelopen weken… We gaan weer vrolijk verder met JouwFiguur! Bijna op de helft! En die before en after foto krijgen jullie in week 10 te zien… Houden we het nog even spannend.

-IK-

No Comments

    Leave a Reply

    %d bloggers liken dit: