IK zei JA
IK

Super Special: IK zei JA (tuurlijk)!

12/05/2021

2/5/2021-VINKEVEEN. Daar liep ik dan, een beetje om mij heen aan het kijken voor de foto. Opeens zag ik Niels staan, in een verschrikkelijk mooi pak, in een hele mooie omgeving en ik hoorde Sured ons liedje spelen. Ik wist wat er ging gebeuren, maar ik kon het niet geloven. Alles was perfect. Ik zit nog steeds op een roze wolk en kan het af en toe nog steeds niet geloven. IK zei JA, wij gaan trouwen!

Niks vermoedend had ik die middag met Yara afgesproken om die dag foto’s te maken. Dat doen we wel vaker, dus daar is niks vreemds aan! We hebben thuis wat foto’s gemaakt in onze sportkamer en zijn daarna naar Vinkeveen gereden om buiten nog wat foto’s te maken. Ik moest ook nog even een mooie jurk meenemen omdat Yara voor haar eigen account nog wat foto’s wilde ergens in een koffietentje in de buurt. Hoe meer foto’s, hoe beter. Dus ik trok een mooie jurk uit de kast en voegde daar zelf nog lippenstift en hakken aan toe. Die jurk had Yara overigens zelf ook op het oog en had zaterdag dus stiekem even in mijn kast gekeken.

We hadden een strak schema, want Yara had dus bij het koffiehuisje een afspraak gemaakt voor de foto’s (dacht ik). Alles verliep volgens planning, want ik ben ook niet de moeilijkste en naar een fotograaf luister je gewoon toch? Na alle sportsetjes trok ik mijn jurk en hakken aan op de parkeerplaats en deed ik mijn lippenstift op. Nog steeds niks vermoedend. Yara zei op een gegeven moment: “Als jij hier even stopt, loop ik vooruit en dan maak ik wat foto’s van dat je aan komt lopen!” Ik vond alles prima en deed braaf wat ze zei. Ik kom aanlopen en moest een beetje naar rechts en links kijken en dat deed ik. Totdat ik dus Niels zag, Sjoerd (de vriend van Yara) en zijn beste vriend Dennis.

Ik zei JA OMG

Ik wist echt niet wat mij overkwam, mijn hart ging tekeer en mijn ademhaling ging alle kanten op. Met tranen in mijn ogen loop ik naar die lieve Niels. Hij doet een heel lief woordje en vraagt daarna: “Wil je met mij trouwen?” “IK zei JA, tuurlijk!” Nog steeds helemaal in shock krijg ik de meest prachtige ring om mijn vinger. Alsof ik in een droom leef. Nog even op de foto (ook om tijd te rekken). Want na tijdje komen mijn ouders en de ouders van Niels aan, waarvan de helft ook nog niks wist. Ik ren huilend naar mijn moeder en zij weet gelijk wat er gaat gebeuren. De rest even later ook en iedereen is zo ontzettend blij en trots. Mijn vader wist dit natuurlijk wel, want Niels had hem netjes om mijn hand gevraagd. Die avond was ik nog chagrijnig want ik had honger en het eten was nog niet klaar (omdat Niels daardoor dus later was). Sorry lievie.

IK zei JA naar mama

Niels is dus al maanden bezig geweest om dit voor te bereiden en ik heb echt helemaal niks doorgehad. Maar natuurlijk hebben we het wel eens over trouwen gehad in onze toekomst. Een paar weken geleden zijn we zelfs een rondje gaan lopen en stoppen we altijd even bij de juwelier in het dorp. Hij kijkt naar de horloges, ik naar de ringen en de rest. Terwijl hij de ring al had, vroeg Niels: “Welke zou je dan mooi vinden?” En ik wijs precies de gene aan die hij ook had uitgekozen. Helaas is de ring zelf iets te groot, dus ik moet nog heel even geduld hebben! Verder is Niels dus elke zaterdag ochtend (als ik aan het werk was) druk bezig geweest met allemaal dingen regelen. mensen bellen, locatie, een pak kopen, met Yara overleggen… En ik elke keer maar teleurgesteld als hij de klusjes die ik had opgegeven niet had gedaan (ook sorry lievie).

IK zei JA tegen Niels

Het moment heb ik al zo vaak opnieuw afgespeeld in mijn hoofd, het filmpje heel vaak gezien en laten zien en Yara heeft de meest prachtigste foto’s gemaakt waar we ook erg van genieten. Familie trots, vrienden heel blij gereageerd en ondanks dat wij weten dat we bij elkaar horen, is die bevestiging van anderen ook wel heel fijn. Dan begint nu het echte werk! Het plannen van een bruiloft. Nu al zoveel zin in! IK zei JA!

IK zei JA liefde

-IK-

No Comments

    Leave a Reply