JouwFiguur
Samenwerkingen Sport

JouwFiguur met IK week #1: Word ik dan niet dik?!

07/05/2021

Daar zijn we weer! Een week verder en ik zit er helemaal in. JouwFiguur en IK gaan heel goed samen en wat voor week was dit dan?! Na het coaching gesprek ben ik gelijk aan de slag gegaan en ik zal jullie vertellen over hoe deze week precies is verlopen. Waren er valkuilen of viel het mij allemaal nog niet zo zwaar?

De Food app is voor mij ingevuld door de coach en naast dat deze app echt super fijn en handig is om al je voeding te tracken, schrok ik een beetje van de hoeveelheid dat ik moet gaan eten! Word ik dan niet dik? Was het eerste wat in mij opkwam. Onzin natuurlijk, want JouwFiguur heeft er echt wel verstand van. Hoeveel ik mag eten, ga ik jullie niet mee lastig vallen. Ook omdat dit (heb ik vorige week ook gezegd) voor iedereen anders is. Dus wat ik doe, dat hoef jij natuurlijk niet te doen! Ik eet nu dus meer dan dat ik normaal zou doen en dat bevalt mij natuurlijk helemaal prima. Wat ik heel fijn vind, is dat ik nu ook weer bewust eet en geniet van alles wat ik eet. En honger? Dat woord heb ik niet genoemd deze week! Zo is het perfect voor mij.

Ook de nieuwe trainingsschema’s heb ik uitgeprobeerd en deze bevielen ook heel goed. Heel veel oefeningen al een hele tijd (of nooit) gedaan en dat is goed, want zo trigger je weer van alles in je lichaam. Dan maar hopen dat je sterker wordt en dit langzaam kunt opbouwen, daar gaan we natuurlijk wel voor! Spierpijn heb ik zeker gehad, maar ook dat vind ik een goed teken. Zo heb ik het idee dat ik weer goed bezig ben en weer wat heb gedaan. Er was alleen één oefening die ik niet echt thuis kon doen (of waarvan ik dacht dat dat niet kon). Toen heb ik even met mijn coach overlegd en nu ben ik erachter dat het wel kan, maar op een andere manier! Lang leve de persoonlijke begeleiding!

JouwFiguur training

Wat misschien wel een pluspunt in deze tijd is, is dat je niet zoveel verjaardagen hebt, niet zoveel feestjes en je dus niet zoveel in hoeft te houden om je een beetje aan je schema te houden. Natuurlijk kan je wel eens een taartje eten, natuurlijk kan je wel eens iets over je calorieën heengaan, zolang dit maar niet te vaak is! Nu werd ik deze eerste week wel gelijk getest! Afgelopen zondag ben ik namelijk ten huwelijk gevraagd (later meer, ik beloof het), maandag waren mijn ouders 30 jaar getrouwd en er kwamen deze week vrienden eten. Dus ja, ik heb zondag zeker een glas prosecco en een stukje taart gegeten! En ja, ik heb gezellig asperges bij mijn ouders gegeten. Dit paste zelfs prima in mijn schema. Ik koos er alleen voor om bijvoorbeeld geen ijs te eten (had ik ook geen zin in) en geen saus te eten bij mijn asperges (was ook eigenlijk helemaal niet nodig). Bewuste keuzes en toch heerlijk genoten!

De eerste week ben je natuurlijk ook nog super gemotiveerd (ik wel tenminste) dus het ging mij gemakkelijk af. Niet alleen ik voelde mij er heel goed bij, ook de weegschaal ging iets omlaag. Dit moet natuurlijk niet te snel gaan, dus dit gaat mijn coach even goed in de gaten houden. Ik weet in ieder geval dat ik in goede handen ben en daar gaat het om. Je moet er wel een goed gevoel bij hebben, want dit doe je niet alleen! Sowieso doe ik dit niet alleen, want Niels (mijn verloofde, zo leuk om dit te zeggen) heeft zich ook ingeschreven en is sinds deze week ook bezig met JouwFiguur. Samen kan je elkaar nog meer motiveren, dus hoe tof is dat?!

Ook heb ik deze week heel even telefonisch contact gehad met mijn coach. Even over hoe het gaat en of ik tegen dingen aanloop. Maar zoals jullie al gelezen hebben gaat het tot nu toe heel goed en duurde het gesprek daarom ook niet al te lang!

Dat was het wel voor deze JouwFiguur week! Heb je nog vragen? Jullie weten mij te vinden!

-IK-

No Comments

    Leave a Reply